Annons

Annons

10 bästa webbshoparna på nätet just nu

Vilka är de hetaste webbshoparna på nätet just nu? CHIC har gjort researchen åt dig – så att du kan luta dig tillbaka och botanisera hemifrån.

Lyxen i att ligga hemma och klicka hem sina fynd i stället för att svettigt jaga runt på stan är obeskrivligt ljuvlig. CHIC har finkammat webben efter de hetaste webbshoparna som du bara inte får missa.

Annons

Innan du börjar shoppa på nätet – tänk på att…
… Fördelarna med att handla från webshoparna är många men se upp med de extra kostnaderna för tull och moms om du handlar utanför EU. Alla försändelser över 1500 kronor räknas som import och ska tullas. Hur hög tullavgiften är beror i sin tur på vad det är för varutyp. Tullverket har tagit fram en avgiftsguide där man enkelt kan räkna ut merkostnaderna för import. Gör detta innan du beställer för att undvika överraskningar.

… Att returnera kan kännas svårt och klurigt och kan i vissa fall medföra höga kostnader. Läs noggrant på webshopens info om frakt och returer.

… Gå gärna upp en storlek på kläder, det är lättare att sy in än att sy ut dina nya plagg.

… Gå ihop med vänner och beställ om ni handlar utanför EU. På det sättet kan ni dela på frakt och tull.

REBELLE

www.rebelle.com
Den tyska second hand-sajten Rebelle har snabbt blivit en av stylistfavoriterna. Här köper och säljer du designerdyrgripar till väldigt förmånliga priser. Det som dessutom skiljer Rebelle från andra second hand sidor är garantin. Det har noll tolerans mot kopior och accessoarer i dåligt skick. Här kan du räkna med att det du köper är äkta vara. Dessutom får du dina köp levererade i snygga mintgröna kartonger värda att samla på.
Prisexempel:
3 800 kronor för ett par Christian Louboutin-pumps (ord ca 6 000 kr)
1 500 kronor för en Diane von Fürstenberg-wrapklänning (ord ca 4 000 kr)

Rebelle är stora på second hand på nätet.

Rebelle är stora på second hand på nätet.

LOEIL

www.theloeil.com
Loeil är en webshop för riktigt modemodiga. Plaggen och accessoarerna är inspirerade från catwalkens hetaste trender och är utförda i iögonfallande siluetter. Här är en webshop med budgetvarianter på plagg som du verkligen kommer att vara ensam om. Loeil har inte funnits mer än ett par månader men har redan hunnit uppmärksammas av de flesta stora internationella modebloggarna.
Prisexempel:
700 kronor för ett par skor
750 kronor för en byxa

Byxor, Loiel, 700 kr

Byxor, Loiel, 700 kr

UNIQLO

www.uniqlo.com
Letar du efter plagg som adderar det där lilla extra till din garderob men som inte kommer att ruinera dig? Uniqlo erbjuder snygga basplagg med trendiga detaljer. Denna pärla till butik har under många år funnits utomlands men har nu börjat med att skeppa till Sverige. Vi applåderar!
Prisexempel:
800 kronor för en kashmirtröja
600 kronor för en klänning

Tröja, Uniqlo, 300 kr

Tröja, Uniqlo, 300 kr

FINERY

www.finerylondon.com
Sofistikerad elegans utan att tappa modegrad. Så beskriver vi Finery Londons koncept. Både plaggen och accessoarerna ser ultralyxiga ut trots en prislapp som närmare kan jämföras med budgetkedjornas. Varorna är gjorda i dyrare material så som skinn och sidenblandningar med ett perfekt utförande. Vi vill klicka hem allt!
Prisexempel:
1 500 kronor för skor
700 kronor för en top

Klänning, Finery, 800 kr

Klänning, Finery, 800 kr

EVERLANE

www.everlane.com
Minimalistiska och ursnygga stapelvaror som passar det Skandinaviskt tidlösa uttrycket perfekt. Everlane gör förutom snygga kläder, allt fairtrade vilket förtjänar en extra applåd. Formspråket och materialvalen känns tidlösa och eleganta på ett sätt som man önskar att alla ens plagg vore. Här kan du handla både kläder och accessoarer till hela familjen.
Prisexempel:
1 500 kronor för ett ytterplagg
1 800 kronor för skor

Skor, Everlane, 1 245 kr

Skor, Everlane, 1 245 kr

AEYDE

www.aeyde.com
Snyggt utförda skor som ger ha-begär och som känns som små karameller med tanke på färgställningarna som Aeyde jobbar med. Skorna designas i Tyskland och produceras sen i Marche, Italien – skinnskornas mecka.
Prisexempel:
Ca 2 000 kr för ett par skor

Skor, Aeyde, 1 850 kr

Skor, Aeyde, 1 850 kr

MUMU

www.mumubags.com
Mumu är det nya Svenska sjärnskottet på designerhimlen. Väskorna är minimalistiska men samtidigt så pass trendiga att inga fler detaljer behövs.
Prisexempel:
Ca 3 500 kronor för en väska.

Väska, Mumu, 3700 kr

Väska, Mumu, 3700 kr

STRADIVARIUS

www.stradivarius.com
Ett av Inditex (samma ägare som Zara, Massimo Dutti, Oysho, Beshka mfl) öppnar nu sin webbshop för internationella leveranser. Tidigare har man bara kunnat shoppa genom Stradivarius egna butiker och då främst i Spanien. Plaggen och accessoarerna är färgglada, trendiga och billiga. Ett perfekt komplement till budgetkedjorna.
Prisexempel:
Cirka 150 kr för en skjorta
Cirka 200 kr för en klänning

Klänning, Stradivarius, 349 kr

Klänning, Stradivarius, 349 kr

ATEA OCEANIE

www.ateaoceanie.com
Plagg i något dyrare prisklasser men wow vilket fint sortiment de har! En minimalistisk design på plagg som känns eleganta och tidlösa. Stilen känns vuxen och skandinavisk med de raka linjerna och rena snitten. Här handlar du plagg som håller stilmässigt i flera år.
Prisexempel:
Cirka 4 500 kr för en kavaj
Cirka 3 000 kr för en klänning

Atea Oceanie

Atea Oceanie

LISA YANG

www.lisa-yang.com
Lisa Yang är ett kashmirvarumärke som produceras i Kina där designern själv jobbar nära fabrikerna för att säkerställa kvalitet, något som verkligen syns. Tröjorna har det där perfekta snittet som man vill att en stickad tröja ska ha och byxorna sen är ju bara rena rama drömmen.
Prisexempel:
1 999 kronor för en tröja
2 199 kronor för ett par byxor

Tröja, 1899 kr

Tröja, 1899 kr

Rensa ur garderoben innan du shoppar nytt!
12 plagg du faktiskt borde skänka bort direkt
Här är plaggen som alltid är ett dåligt köp (skänk bort!)
Så blir det lättare att välja kläder på morgonen

Av: Csilla Vincefi Nee

Annons
Annons

AnnonsLaddar