Annons

Annons

10 smarta shoppingtips innan du börjar shoppa
Annons


shoppingknep


Tänk två gånger innan du drar kortet!

Ok, du har precis fått lön och vi vet att du är sugen att ge dig ut på stan och shoppa loss. Men först – några tips från coachen, för ordningens skull.

1. Gör en inventering och shoppa i din egen garderob. Innan du kastar dig ut – kolla först vad du har hemma. Flera av säsongens trender har varit på tapeten tidigare.

2. Skriv en inköpslista på sådant du verkligen behöver och en lista på sådant du tycker vore roligt att köpa (om det blir pengar över). Rannsaka dig själv; hänger det redan tio svarta cardigans i garderoben behöver du inte ytterligare en.

3. Klä dig rätt för att kunna pröva. Satsa på leggings, skor utan snörning som snabbt går att sparka av sig och inte för mycket lager på lager. Välj enkla plagg så att du snabbt kan dra en tröja eller kavaj utanpå den outfit du redan bär, om det skulle vara så att du måste stå ute i butiken och prova.

4. Shoppa ensam. Att hitta passande kläder och skor kräver fokus. Att släpa med sig en kompis, mamma, syster eller partner är bad idea. Du måste kunna fokusera helt och hållet på ditt mission och hinner inte agera smakråd åt någon annan, plus att det kan ta evigheter att hitta det just du vill ha.

5. Håll koll på din storlek. Utgå ifrån din nuvarande figurs förutsättningar. Vad vill du dölja? Vad vill du framhäva? För små plagg är i stort sett aldrig en bra idé, hur slank du än är. Ett beprövat stylistknep är att välja en storlek större än du brukar (undantag för jeans dock).

6. Dyra köp behöver inte vara av ondo, så länge du kommer att ANVÄNDA dem. Använd dig av CHICs värdemätare PPA (Pris Per Användning). Exempel: Om du kommer att använda din skinnjacka fyra dagar i veckan hela våren är det ett bra köp och utslaget på lång tid blir inte kostnaden så stor.

7. Trendplagg är kul, men det är basplaggen du kommer att bo i. Lägg pengarna på en trygg grund; kashmirtröjor, ullkappor, en välsittande vardagsklänning. Så kan du spontanshoppa kul komplement på lågbudgetkedjorna.

8. Testa ”två ut – en in”-metoden. Om du redan har plagg och skor hemma som du inte använder så måste du först göra dig av med något innan nya köp får komma in. Skänk eller sälj på nätet. På så vis kan du delvis finansiera dina nyinköp.

9. Undvik trängseln i butik och fynda på nätet istället! På så vis kan du shoppa i lugn och ro. Nackdelen är att du inte kan prova plaggen först, så kolla noga vilka returregler som gäller.

10. ”When in doubt – wear red”, som designer Bill Blass brukar säga.

Happy shopping!


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar