Annons

Annons

12 saker som är bra med skitvädret i sommar
Annons


Bad summer benefits

Less på skitvädret i sommar? Lugn – här är några saker du kan gotta dig åt, trots att det är 14 grader och iskallt regn!

1. De flesta är faktiskt snyggare med kläder på än med bikini.

2. Man slipper lägga ner onödigt mycket pengar på dyra solskydd. Och oron för att drabbas av malignt melanom minskar.

game-of-thrones-daenerys-hed-2013

3. Att sitta inne och sträcktitta serier på Netflix eller i princip vad som helst i teveväg leder inte till dåligt samvete. Living the stream! Om du befinner dig i en sommarstuga utan bredband och med taskigt kabelutbud kan du dessutom unna dig att titta på trashprogram av guilty pleasure-karaktär, typ ”Geordie Shore” på MTV eller Hollywoodfruar, eller sittdansa och fulsjunga till allsångsprogrammen.

Jeans

4. Ett par jeans är på många vis ett betydligt coolare plagg än en småskämmigt paisleymönstrad tunika från Indiska.

foundat

5. Du kan sminka dig precis som vanligt och slipper tjafsa med ögonbrynsfärg, ögonfransförlängningar och annat som krävs för att se ”naturligt vacker” ut på stranden. Och din naturella, charmigt flammiga hy med sina ojämnheter är något du kan fortsätta kamouflera med din favoritfoundation.

6. Det är inte varmt, men det snöar heller inte å andra sidan. 13-18 grader är en behaglig temperatur som gör att du slipper svettas, kan ha en snygg skinnjacka över en T-shirt, flottare skor än flipflops och kunna promenera mer än 50 meter utan att känna svetten rinna på ryggen.

7. I kvav hetta finns det inte särskilt mycket att göra förutom att sola och bada och äta shitloads of glass. Med svalka följer kreativitet och en nyfikenhet att upptäcka andra saker. Som att kolla in loppisar, intressanta utställningar, gå på bio dagtid eller annat som man aldrig hade tagit sig för annars. En solbränna bleknar efter någon vecka, men minnena av spännande möten och insikter man skaffar sig varar livet ut.

Kantareller

8. Mycket regn = mycket blåbär och svamp. Hej hej kantarell-skryt på instagram!

9. Att fika blir plötsligt väldigt, väldigt trevligt! En klart underskattad aktivitet. Social och mysig. Ta tillfället i akt att lära dig baka komplicerade (eller enkla) bakverk som du sedan bjuder dina vänner, släktingar eller främlingar på.

10. Storstäda och rensa hemma i garderoben! Det fyller dig med en duktighetskänsla och tillfredsställelse, samtidigt som du kan få en bättre överblick över dina kläder och sortera ut vad du inte använder längre/aldrig har använt. Det du inte vill spara säljer du på en bloppis/Tradera och pengarna du får kan du ju köpa en sista minuten-resa för!

11. Man slipper komma tillbaka till jobbet och se kollegor stoltsera med solbrännor som de fått ”bara genom att sitta hemma! Helt otroligt, eller hur?”. Så var ju fallet förra sommaren, och då var vi flera som lik förbannat inte hade haft tid (eller vilja) att sitta och gräddas i solen (eftersom vi jagade våra barn, inte hade semester just då, eller var skeptiska mot solen pga alla larmrapporter om cancerrisken). Nu vet vi att är någon jäkel brun i början på augusti så har de fuskat. Antingen med brun-utan-sol eller någon resa till Medelhavet. Och det räknas ju inte.

medan-jag-vantar-pa-dig-jenny-bergquist

12. Det blir en del tid över att läsa böcker. Fly verkligheten med spännande, underhållande och välskriven fiction. Eller lär dig något nytt och användbart genom att äntligen ta dig tid att läsa den där faktaboken om hur man skapar sin egen hemsida, eller valfri karriärbok som ger dig peppen du behöver för att påverka din jobbsituation när du är åter på jobbet i augusti. Så läs en bok. Eller skriv en!

Har du fler tips så fyll på med kommentarer här nedanför! 

Av Charlotta Flinkenberg


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar