Annons

Annons

25 sanningar om att vara född 1987 (sista året som 25+)

1987

Blake Lively är också född 1987!

Är du också född 1987 och fyller 30 nästa år? CHIC har vaskat fram en rad olika fakta om det året du föddes – och vad som har hänt längs med vägen. Och du, ta det med en rejäl skopa salt!

1. 2016 innebär kort och gott det sista året för dig som tjugoplussare. Visst känns det konstigt, med tanke på att det bara var ”ett tag” sedan du fyllde 25?

Annons

2. När du hakar på trenden med Snapchat och inser att du faktiskt hänger där kidsen hänger.

3. En datormaskin av samma årgång som du. Och ja, du åldras bättre – vi lovar.

datormaskin 1980

En dator från 1987.

Bildkälla

4. Dop, 30-årsfester och bröllop tar upp majoriteten plats i din agenda. För att inte tala om baby showers, ett fenomen som poppat upp från ingenstans som kostar både tid och pengar.

5. Tidigare kändes 30-åringar gamla som gatan. I dag råkar de vara din närmsta vänskapskrets, och inte har deras bäst före-datum gått ut? Hejdå, åldersnoja!

6. När du föddes kom boken Lida, skriven av Stephen King, ut. Den skrevs på skrivmaskin.

Läs även:
Nu släpps hudfärgade strumpbyxor för mörkhyade i Sverige
Victoria’s secrets badmode får oss att längta till sommaren 2016
9 snygga vinterjackor som håller stilen och värmen i kylan

7. Du har äntligen hittat din personliga stil och ser tillbaka med förundran på kläderna du bar i 18-årsåldern.

8. Blake Lively är lika gammal som du är. Hon har tjänat ihop en förmögenhet på 144 miljoner kronor. Hon har dessutom gift sig med hunken Ryan Reynolds. Heh.

9. Du har faktiskt lite svårt att inse att barn som är födda år 2000 fyller 16 år i år. Det är alltså 16 år sedan millenieskiftet, som du fortfarande refererar till som ”för några år sedan”…

10. … och det faktum att du faktiskt var med vid millenieskiftet, när vi trodde att flygplan skulle ramla från himlen och att all teknologi skulle slås ut. Eh. Känns ju lite sådär märkligt i efterhand, kanske.

millenium skräck

En guide för att klara av millenieskiftet.

Bildkälla

11. Du fascineras lite över hur 90-talsmodet har kommit tillbaka. Med tanke på att du faktiskt upplevde det sist också.

12. Folk som är födda på 90-talet (det vill säga barn, ungefär) har chefspositioner. Vad händer med världen?

13. Du har passerat det där stadiet när du hoppades att livet skulle bli som ett avsnitt av Vänner, och helt enkelt förlikat dig med att det är bra som det är. För handen på hjärtat, vem skulle orka – eller hinna – sitta och fika hela dagarna?

14. Du och filmen Dirty dancing är lika gamla.

15. Allt det där du hade tänkt göra innan du fyller 30 börjar helt plötsligt få en lite mer tydlig deadline. Men å andra sidan, varför tvingas resa jorden runt, hitta kärleken, köpa drömlägenheten och skaffa världens roligaste jobb bara för att åldern tickar på en siffra? L-u-g-n!

16. Det faktum att ingen född efter 1995 någonsin kommer att kunna introt till Fresh Prince i Bel Air utantill. En kunskap som du givetvis besitter, innerst inne.

17. När du pratar med dina föräldrar och inser att de hade hittat varandra, förlovat sig, gift sig, köpt hus och var gravid med dig när de var i samma ålder du är i nu. Puh!

18. Du kan fortfarande fascineras av det faktum att du har varit med från att CD-singlar var en självklarhet (och ett tillhörande CD-ställ som inredning) till att Spotify tar upp det mesta av din vakna tid.

19. Att se tillbaka på modet som rådde 1987, och känna att det är lite som hämtat ur Antikrundan eller dylikt. Eller att det bara är ett dåligt skämt.

1987


En modevisning från 1987

Bildkälla

20. Hela grejen att du fortfarande får finnar, men har upptäckt ett antal rynkor. Inte ens din hy verkar kunna bestämma om du är ung vuxen eller mogen kvinna.

21. Det är inte längre irriterande när ett tonårigt butiksbiträde ber dig om legitimation…

22. … å andra sidan höjer du gärna på ögonbrynen när du inser att hen är cirkus tio år yngre än dig, och du blir leggad på grund av en trisslott.

23. Den fantastiska känslan över att inte längre känna stress över att göra vad man ”borde” göra. Du har kommit till punkten i livet där du faktiskt gör precis vad sjutton du vill en fredagskväll, oavsett om det betyder att åka hem till föräldrarna på en tidig middag eller att dansa rumpan av dig natten lång.

24. Fun fact! Flera amerikanska viner från 1987 klassas som extraordinära. Varför inte försöka lägga beslag på en flaska att skåla in the big 3-0 med?

25. Och, inte att förglömma, den kanske viktigaste punkten av alla. Du har kommit till insikt att livet är lite mer än att åldersnoja. Du är född 1987, du fyller 30 år nästa år – och du är på toppen av livet. Hurra!

Mer nostalgi:
13 klädesplagg du garanterat hade på dig på 00-talet
16 saker vi saknar med 00-talet (fast vi aldrig skulle erkänna det) 
25 trender vi aldrig glömmer från 90-talet
14 tv-serier som MÅSTE komma tillbaka

Av: Cassandra Lindblom

Annons
Annons

Annons

Laddar