Annons

Annons

34 sanningar om att vara född 1986 (hello, 30-åring!)

Är du också född 1986 och fyller 30 i år? We feel ya, sister! Här är 34 sanningar om att vara född 1986 - som både är peppande och spär på åldersnojan en aning... Men ja, ta det med den där välkända nypan salt så klart!

1. Till att börja med – du är i gott sällskap. Lady Gaga, Mary-Kate och Ashley Olsen, Lena Dunham, Robert Pattinson, Emilia Clarke och Kit Harrington fyller också 30 i år – så 1986 kan snabbt klassas som en bra årgång.

Annons

2. Samtidigt – Kylie Jenner är född 1997. Kylie Jenner är 11 år yngre än du är. Heh.

3. För ett par år sedan förvånades du när bebisbilder och förlovningsringar dök upp i ditt Instagram-flöde. I dag tillhör bilderna personer i din närmsta vänskapskrets.

4. När du fyllde 25 tänkte du, ”jag är ju inte 30 i alla fall”. I år fyller du det, och känner dig faktiskt både lugn och lite stressad inför det faktumet på samma gång, märkligt nog.

5. Du tänkte tidigare att livet skulle ha löst sig helt och hållet vid 30 års ålder (karriär, ekonomi, partner, bostad…). En tanke som du i dag mest fnissar åt – du är ju fortfarande ung.

6. En bil från 1986. En bil från en svunnen tid. En bil som mest känns antik, men som faktiskt är lika gammal som du är (hjälp!).

bilmodell 1986

En bil från 1986

7. Det faktum att du faktiskt har sett modetrender komma, gå och komma tillbaka… Och att du faktiskt kan plocka fram plagg ur garderoben som var trendigt förra gången. What’s up med att 90-talet har gjort comeback, till exempel?

8. … och mode a lá 1986.

1986 fashion

Från Vogue, 1986

9. Du har inte längre koll på vad kidsen snackar om. Du googlar uttryck som ”yolo” och försöker hänga med på så sätt, även om du själv aldrig skulle nyttja orden.

10. Att inse att personer som är tio år yngre än dig får handla på Systembolaget. Personer som är 12 år yngre än dig får hänga på krogen. En tanke, bara sådär.

11. Du föddes innan Bingolotto var uppfunnet. En sysselsättning som för övrigt emellanåt känns mer lockande än en urspårad festkväll. Typ.

12. När du föddes var mobiltelefonen en väska med axelrem som hade batteritid lång som en guldfisks minne.

1986 mobil

En annons från 1986

13. Hela grejen att du har varit med sedan internet lanserades för allmänheten till att du sitter och spelar Candy crush på din Iphone. Medan dagens ungdom inte skulle klara sig utan wifi i en halvtimme.

14. Du har helt enkelt fått acceptera att dop är en stående aktivitet i kalendern på helger numera.

15. Känslan att bli leggad har helt plötsligt blivit en positiv upplevelse.

Läs även:
Nu släpps hudfärgade strumpbyxor för mörkhyade i Sverige
Victoria’s secrets badmode får oss att längta till sommaren 2016
9 snygga vinterjackor som håller stilen och värmen i kylan

16. Du vet inte riktigt när det skedde, men du har faktiskt börjat uppskatta helgmorgnar och Nyhetsmorgon och du tycker att det är lite onödigt att ”sova bort heeeela ledigheten”. Och du ler och nickar instämmande när du inser att det faktiskt är så.

17. Snapchat. Du bara förundras över fenomenet eftersom du precis har lärt känna Instagram.

18. Det faktum att det är 19 år sedan Titanic hade biopremiär. Det är 19 år sedan du dreglade efter Leonardo DiCaprio och skrålade ”My heart will go on”, som du köpt på cd-singel. 19. Hela. År.

19. Medelåldern för kvinnor att gifta sig för första gången är 33 år i Sverige. Så om du inte har hittat the one ännu – ta det lugnt, du har tre år på dig!

carrie mr big bröllop

Lugn, du behöver inte träffa ”the one” ännu!

20. Känslan av att du faktiskt inte längre har koll på all musik som spelas på radio. Och när du ibland googlar en låt som du inte tycker är alltför gammal, inser du att den släpptes typ 2006.

21. Rynkor, mörka ringar under ögonen och puffighet har liksom fått en ny betydelse för dig. Och du kan inte låta bli att hymla åt ditt 18-åriga jag som hade slät hy och noll celluliter, men ändå klagade på sitt utseende (varför?!).

22. Två ord: grå hårstrån. Gulp!

Relaterat: 9 plagg alla kvinnor borde äga innan de fyller 30

23. När du pratar om din gymnasietid och slås av det faktum att det faktiskt är 12 hela år sedan.

24. Du har kanske inte insett det ännu, men du har börjat överge Ikea-eran i ditt liv för att istället köpa mer hållbara möbler och inredningsdetaljer som speglar dig och ditt liv bättre än en massproducerad Billy-bokhylla.

Hejdå, Billy-bokhyllor!

Hejdå, Billy-bokhyllor!

25. Du har varit byxmyndig halva ditt liv.

26. Du har, vare sig du vill det eller inte, fått börja bry dig om att pensionsspara. Och det där orangea kuvertet som dimper ner i brevlådan med jämna mellanrum har faktiskt börjat bli lite, lite intressant.

27. Du har börjat betala extra för mer benutrymme på flyget och för ett trevligt hotellrum. Dåliga flygtider och vandrarhem är ett minne blott (äntligen!).

28. Du fascineras fortfarande över att du kan jobba på samma arbetsplats som någon född under senare delen av 90-talet…

29. … eller att personer som är födda år 2000 faktiskt blir 16 år gamla i år. Födda vid millenieskiftet, som du faktiskt själv minns som om det var i går.

30. Baksmällan du upplever i dag (efter tre glas vin) är inte ens att jämföra med hur du mådde dagen efter som 18-åring. Vad var det som hände?

31. ”Ska ni inte skaffa barn snart?”, ”Är det inte dags för förlovning?” eller ”Hur kan du inte ha träffat den rätte än, du som är så härlig?” är meningar du slåss mot i princip dagligen.

32. Den där ämnesomsättningen du hade som 20-åring är som bortblåst, och du har faktiskt börjat tänka lite mer på vad du stoppar i dig och hur ofta du tränar. Och att ha ont i ryggen är numera standard.

33. Du befinner dig oftare på ett barnkalas än på en hemmafest.

34. Nej, vet du vad det bästa av allt är? Du har, trots eventuell åldersnoja, faktiskt gått igenom 30 år av ditt liv, du har slutat bry dig om vad andra tycker, du är mer självsäker och du är på toppen av livet. Grattis, du nyblivna 30-åring! Du är faktiskt helt grym.

Allt om våren 2016:
Vårens snyggaste trender 2016
Snyggaste kampanjerna för vårmodet 2016
Vårens hetaste skönhetstrender 2016

Annons
Annons

AnnonsLaddar