Annons

Annons

7 kända kvinnor som tjänar miljoner på sina företag

ste_jessica_alba_1889630

Jessica Albas företag uppges vara värt över en miljard dollar.

De har framgångsrika karriärer som skådespelerskor eller modeller bakom sig men driver också egna företag som omsätter miljontals kronor. Här är 7 kända kvinnor som driver framgångsrika företag!

Annons

Läs även:
Chiconomi: 17 saker du behöver sluta slösa pengar på som ung
Är du shopoholic? CHICs 5-stegsprogram hjälper dig
Chiconomi: Så tjänar du pengar på din hobby

1. Jessica Alba är ägare i företaget The Honest Company som säljer miljövänliga hushålls- och hudvårdsprodukter. Hon startade företaget 2011 efter att hennes första barn Honor fick hudutslag av vanliga babyprodukter. Alba själv hade många sjukdomar som barn och ville ta fram barnprodukter som var miljövänliga och ekologiska. Företaget har blivit en enorm succé och sedan bolaget startade 2012 har omsättningen ökat från 10 miljoner dollar till att det i dag är värderat till över en miljard dollar, enligt SvD.

– Folk såg mig bara som en tjej i bikini i filmer – kanske inte som den smartaste tjejen. Det tog tre och ett halvt år av nedlåtande nickar och klappar på ryggen och folk sa ”lycka till” eller ”gå tillbaka till att tvinga på folk saker” eller ”gå och gör en parfym”, sade Jessica Alba på Forbes Women’s Summit i juni 2015.
Jessica Alba signs copies of her new book

2. Jessica Simpson startade det egna märket Jessica Simpson Collection för 10 år sedan och nyligen sålde hon stora aktiedelar av märket till Sequential Brands. Sequential har inte sagt hur mycket de betalade men märket drar in över en miljard i intäkter per år.
– När det kommer till andra kändismärken, tycker jag att många människor gör ett bra jobb, men allt kan inte bara handla om dem. Alla vill inte bara se ut som kändisen, eftersom de inte kan göra det. De vill bara ha ett inslag av den stilen, har hon tidigare svarat på frågan om varför just hennes klädmärke har gått så bra.
The Hunger Games: Mockingjay-Part 1Premieres in LA

3. Miranda Kerr, driver det ekologiska hudvårdsmärket Kora Organics och utbildade sig till kvalificerad holistisk hälsoutövare för att bilda märket.
– När jag modellade på heltid när jag var runt 18 år blev jag medveten om alla kemikalier som finns i de flesta hudvårdsprodukterna och jag letade i åratal för att hitta en serie som inte bara var ekologiskt certifierad men som också levererade resultat. Jag hittade ingenting på marknaden som levererade det jag letade efter så jag bestämde mig för att ta fram ett eget märke, har hon sagt i en intervju med tidningen Vogue.
68th annual Cannes Film Festival

4. Drew Berrymore är delägare i sminkmärket Flower Beauty (namnet kommer från hennes produktionsbolag som heter Flower Films) som säljs på amerikanska matjätten Walmart.
– Anledningen till att jag skapade den här makeupserien är för att jag har växt upp i en sminkstol. Jag älskade att se kvinnor i den inspirerande miljön, har hon sagt om märket.
Actress Drew Barrymore (L) and husband Will Kopelman arrive at the Los Angeles premiere of Blended at TCL

5. Även Gisele Bündchen har startat upp ett eget ekologiskt hudvårdsmärke, Seeja Pure Skincare. Gisele växte upp i Horizontina, Rio Grande do Sul, i Brasilien där hon utvecklade en kärlek till en naturlig livsstil.
– Jag vill hjälpa mig själv på alla sätt jag kan att vara mer medveten, mer närvarande, mer kunnig och gladare. Och om vår filosofi och våra produkter kan hjälpa andra att känna sig glada, då har jag varit framgångsrik, har hon sagt om sin hudvårdsserie.
New line Hair Revolution by Pantene

6 och 7. Genombrottet för tvillingarna Mary-Kate och Ashley Olsen kom i tv-serien ”Huset fullt” i rollen som Michelle Tanner. Innan de fyllt 10 år var  USA:s yngsta miljonärer som själva tjänat ihop sina pengar genom sitt företag, Dualstar Entertainment. Dualstar säljer och lanserar alla produkter som säljs i tvillingarnas namn, som till exempel filmer, böcker, smink, skivor och kläder. Idag omsätter företaget två miljarder dollar om året. Numera driver de även två egna klädmärken med egen design, det nyare Elizabeth and James samt The Row.

Launch of Bik Bok by Olsen

Läs även:
Chiconomi: 17 saker du behöver sluta slösa pengar på som ung
Är du shopoholic? CHICs 5-stegsprogram hjälper dig
Chiconomi: Så tjänar du pengar på din hobby

Av: Malin Ny Foto: Stella Pictures

Annons
Annons

AnnonsLaddar