Annons

Annons

Alicia Vikander designar rosa bandet 2016

Rosa bandet har formgivits av olika designers i elva år, och 2016 lämnar Cancefonden över stafettpinnen till ingen mindre än skådespelerskan Alicia Vikander.

Alicia Vikander är namnet på allas läppar. Hon är svensken som har gjort succé i USA där hon kammade hem en Oscar tidigare i år och ändå verkar det som att hon bara har börjat. Nu är skådespelerskan dessutom aktuell som formgivare av rosa bandet 2016.

Annons

– Jag blev så glad och stolt när jag fick frågan om att formge Cancerfondens rosa band. Jag, som så många andra, har upplevt cancer på nära håll och det här är mitt bidrag, säger Alicia Vikander om uppdraget.

alicia vikander cancer

Alicia Vikander stöttar kampen mot cancer.

Syftet med rosa bandet är att under oktober uppmärksamma och visa stöd för kampen mot bröstcancer och cancer.

– För mig är rosa bandet en symbol för en gemenskap som ger hopp om att det är möjligt att bli frisk. Att köpa det rosa bandet kan kännas som en droppe i havet. Men många små droppar blir tillsammans en kraftfull våg, ett viktigt bidrag till den forskning som gör att färre drabbas och fler överlever cancer. Det vill jag visa med min design, fortsätter Alicia.

Alicias design

Alicias design på rosa bandet.

Rosa bandet kostar 30 kronor och finns att köpa på ICA, Lindex och Apotek Hjärtat. Bandet kostar tre kronor att tillverka, resten går oavkortat till Cancerfonden.

Se klippet med Alicia där hon berättar mer om sin design här nedanför:

Annons
Annons

AnnonsLaddar