Annons

Annons

Allt du behöver veta om iPhone 5
Annons


 iPhone 5 har en 4 tum stor Retina-skärm med högre färgmättnad än tidigare.

iPhone 5 har en 4 tum stor Retina-skärm med högre färgmättnad än tidigare.

Efter två års väntan har nu Apple släppt sin nya mobiltelefon iPhone 5. Den är både tunnare (7,6 mm) och lättare (112 gram) än sina föregångare, och har en större skärm; 4 tum (1136 x 640 px). Kameran har 8 megapixlar och en ny panoramafunktion som gör det möjligt att med en svepande rörelse fånga hela 240 grader i en enda bild.

Kameran på iPhone 5 är utrustad med en ny panoramafunktion.

Man har även tagit fram de nya in-ear-lurarna EarPods, som både sitter mer bekvämt och utlovar en bättre ljudupplevelse än tidigare. Det nya A6-chippet har gjort iPhone 5 mycket snabbare, vilket bland annat märks när du startar appar och öppnar webbsidor. Det gör också att batteriet håller längre.

EarPods sitter mer bekvämt och utlovar en bättre ljudupplevelse än tidigare

En annan nyhet är att kontaktuttaget nu är 80 % mindre, vilket gör att du får säga hejdå till dina gamla iPhone-tillbehör som laddare och liknande, om du inte skaffar en adapter.

Kontaktuttaget på iPhone 5 har blivit 80 % mindre.

iPhone 5 finns i vit och svart och kostar mellan 5 995 kr och 7 995 kr, beroende på lagringsstorlek (16 – 64 GB). Det nya operativsystemet iOS 6 är även kompatibelt med äldre versioner av iPhone.

iPhone 5 finns i vit och svart.

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar