Annons

Annons

Angelina Jolie: ”Därför har jag opererat bort mina bröst”
Annons


Angelina Jolie har gjort en mastektomi och opererat bort sina bröst.

Angelina Jolie har gjort en mastektomi och opererat bort sina bröst.

Angelina Jolie, av många ansedd som en av världens vackraste kvinnor, har i största hemlighet opererat bort sina bröst. Anledningen är att hon bär på en gen som gör att hon har stor risk att drabbas av bröstcancer. Angelinas mamma gick bort i sjukdomen när hon var endast 56 år gammal.

– Mina doktorer uppskattade att jag hade 87% risk att få bröstcancer och 50% risk att få cancer i äggstockarna. När jag fick reda på det bestämde jag mig för att vara proaktiv och minimera risken genom att göra en dubbel mastektomi, skriver Angelina i en debattartikel i New York Times som hon kallar ”Mitt medicinska val”.

Den 37-åriga skådespelerskan påbörjade behandlingen i februari och har nu rekonstruerat sina bröst med implantat. Fästmannen Brad Pitt har varit ett stort stöd och fanns vid hennes sida varje minut av operationen.

– Vi lyckades hitta stunder att skratta tillsammans. Vi visste att det var rätt sak att göra för vår familj och att det skulle föra oss närmare varandra, vilket det har gjort.

Angelina har valt att gå ut offentligt med sin historia för att hjälpa och stötta andra kvinnor i samma situation, och uppmuntra dem att ta reda på vad det finns för alternativ för just dem.

– Det var inte något enkelt val att göra en mastektomi, men att jag är väldigt glad att jag gjorde det. Mina chanser att utveckla bröstcancer har sjunkit från 87% till 5%. Jag kan säga till mina barn att de inte behöver vara rädda att förlora mig i bröstcancer.

Läs även: Efter bröstcancern – Christina Applegate med barn

Angelina Jolie är trots allt glad att hon fattat beslutet att operera bort sina bröst.

Angelina Jolie är trots allt glad att hon fattat beslutet att operera bort sina bröst.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: All Over Press


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar