Annons

Annons

Är du optimist? Då är du nog alltid lite sen
Annons


Sorry-I-m-Late-once-upon-a-time-33266434-500-280

Är du optimist? Då är du nog alltid lite sen.

Är du alltid lite sen? Det beror förmodligen på att du är optimist. Experter menar nämligen att personer som tänker optimistiskt ofta är sena.

Det har generellt forskats väldigt lite om hur det kommer det sig att vissa människor alltid kommer sent. Men många experter, bland annat författaren Diana DeLonzor, som skrivit boken ”Never be late again”, menar att orsaken till den ständiga tidsbristen beror på din personlighet. Folk som alltid är sena är mer optimistiska och tror att de kan göra fler saker på kortare tid.

Samtidigt som de är dåliga på att passa och uppskatta tider har optimister en del hälsofördelar. Ett positivt synsätt minskar stress, risk för hjärt- och kärlsjukdomar och stärker även immunförsvaret. Människor som alltid är sena oroar sig inte lika mycket över småsaker utan koncentrerar sig istället på det stora hela och ser framtiden full av möjligheter, uppger Elite Daily.

En annan studie, gjord vid Universitetet i San Diego, visade att människor med en mer målinriktad personlighet oftare kommer i tid medan personer med en mer avslappnad personlighet oftare kommer för sent. Detta tros bero på att de målinriktade personerna generellt beräknar en minut som 58 sekunder. Avslappnade personer beräknar däremot minuten till 77 sekunder. Och det är väldigt svårt att ställa om för hjärnan hur den räknar minuterna, enligt SvD.

Läs även:
12 saker du bara känner igen om du alltid kommer för sent
14 saker du bara känner igen om du alltid är trött
Alltid trött? Här är de 6 vanligaste orsakerna

rs_500x280-141022111550-Sorry-I-m-Late-once-upon-a-time-33266436-500-280

Av: Malin Ny Källa: Newsner

 


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar