Annons

Annons

Årets Chicaste Bloggare 2015: Josefin Dahlberg
Annons


Årets Chicaste Bloggare 2015: Josefin Dahlberg

Årets Chicaste Bloggare 2015: Josefin Dahlberg

Årets Chicaste Bloggare 2015: Josefin Dahlberg
Ålder: 26 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma, två systrar.
Yrke: Chefredaktör på modette.se.
Motivering: ”Sneglar gärna på 60- och 70-talsreferenser inom mode och lyckas få till underbara eklektiska outfits där utsvängda jeans, randigt, fransar, pälsinslag och sublima second hand-detaljer spelar en viktig roll. Och ingen klär lika bra i hatt som Josefin!”

Har mode alltid varit en del av ditt liv?
– Jag har alltid tyckt det varit roligt att klä mig men jag har inte brytt mig speciellt mycket om trender och det gör jag egentligen inte nu heller. Jag har alltid läs mycket modemagasin och bloggar och drömt om att gå på modevisningar.

Vilka bloggar blir du inspirerad av?
Maya Wyh, Lizzy van der Ligt och Pandora Sykes är mina favoritbloggare. Två dagar efter att jag hittade Pandoras blogg så klippte jag av mig håret precis som hon. Jag läser inte så mycket svenska bloggare, det känns konstigt eftersom jag träffar de människorna hela tiden.

Hur skulle du förklara din stil?
– Jag varierar mig väldigt mycket. Jag kan vara väldigt svart, jag har hur mycket skinnbyxor som helst. Men sen jag klippte av håret har min stil faktiskt förändrats lite. Jag tycket det är skitsnyggt att ha polo när man har kortare hår och så vågar jag ha mer färg. När jag har den här korta frisyren ser jag lätt stilig ut och då kan jag vara lite mer lekfull i klädvalen. Att klippa av mig håret är det bästa jag har gjort!

Shoppar du mycket?
– Ja, jag gör ju det… Jag får ju väldigt mycket grejer men trots det så shoppar jag även fast jag inte skulle behöva. Jag kanske shoppar för 8 000-10 000 kronor i månaden. Jag älskar att gå på Zara och min favoritsak att shoppa är smycken och väskor. Jag är absolut en väsktjej.

Bor du stort så du får plats med allt?
– Nej jag bor på 20 kvm! Det är kläder på väggarna, de är hattar, väskor och skor på alla hyllor så det är som att bo i en garderob. Det är härligt!

Favoritmärken?
– Jag köper inte så mycket dyrt alls och har aldrig brytt mig om designer utan inspireras mer av folks personliga stilar. Jag tror aldrig att jag blivit inspirerad av en catwalkbild. Förutom Guccis sommarkollektion, den älskade jag!

Bästa köp?
– Jag har en tunn fluffjacka som jag har till allt. Man känner sig piffig när man har den. När man kommer hem till mig på vintern så är det som att komma till en djurpark. Jag har säkert 15 ”fluff” i olika färger.

Vad gör du om tio år?
– Jag har så mycket drömmar! Jag har tänkt att jag ska jobba som programledare på TV, skriva några böcker, utveckla min podd och så ska jag bo i mitt hus på Dalarö och ha barn. Senaste halvåret har jag längtat otroligt mycket efter barn!

Årets Chicaste Bloggare 2015: Josefin Dahlberg

Årets Chicaste Bloggare 2015: Josefin Dahlberg

Text: Caroline Snabb
Foto: Magnus Ragnvid
Styling: Csilla Vincefi Nee
Modeassistent: Harun Delic


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar