Annons

Annons

Årets Chicaste Celebritet 2015: Zara Larsson
Annons


Årets Chicaste Celebritet 2015: Zara Larsson

Årets Chicaste Celebritet 2015: Zara Larsson

Årets Chicaste Celebritet 2015: Zara Larsson
Ålder: 17 år.
Bor: Hemma hos familjen i Enskede.
Familj: Mamma, pappa och lillasyster.
Yrke: Sångerska.
Motivering: ”Inget mähä som låter sig bli stylad enligt rådande objektifierade trender. Zara kontrasterar magkorta toppar med bekväma kängor och låter hiphopinfluenserna smyga sig in i plaggen emellanåt. En feminista vars coola personlighet är den bästa accessoarer.”

Hur känns det att bli utsedd till Årets Chicaste Celebritet?
– Det känns ju skitkul! Lite förvånande måste jag erkänna… Jag klär mig ganska basic och går ofta runt i mysbyxor och collegetröja. Mitt klädintresse går i perioder. Ibland känner jag mig trygg i mig själv och behöver inte så utstickande kläder utan kan rocka en grå T-shirt medan jag i vissa perioder vill vara en påfågel och att alla ska kolla på mig.

Har du alltid varit modeintresserad?
– Jag har vuxit upp i en klass där vi inte alls har brytt oss om mode eftersom vi gick runt i danskläder hela tiden. Men jag har alltid tyckt att det är intressant och jag kollar mycket på andras kläder.

Vad är skillnaden på att klä sig på scen och privat?
– På scen använder jag stylist så ofta jag kan för det är väldigt skönt att slippa leta kläder. Men precis som i min privata stil så klär jag mig väldigt olika på scen. På Bråvalla ställde jag mig i ett par skinnshorts och en ganska basic svart topp med ett par Nike-sneakers och tänkte ”fuck it, vi är på festival det är ingen som bryr sig”. Men jag gillar att ha coola scenkläder som sticker ut också. Det är klart det skiljer sig från min privata stil, jag skulle ju aldrig gå i en paljettbaddräkt på stan.

Du är väldigt politiskt engagerad och inte rädd för att säga vad du tycker. Har du alltid varit så rättfram?
– Ja, det har alltid varit viktigt för mig. Mina föräldrar har alltid stöttat mig att säga vad jag tycker.

Du har fått ett otroligt fint stöd av många offentliga människor för dina åsikter och ditt mod. Hur känns det?
– Det känns så bra. Ena sekunden är jag förtvivlad på grund av dumma idioter och sen blir jag otroligt hoppfull efter alla fina kommenterar. Det var några dagar när det bara öste hat över mig på internet och då fick jag nog och la ut ett inlägg. Efter det skapades hashtagen #backazara av Kakan Hermansson, som för övrigt är den finaste människan ever. Sedan blev det värsta grejen! Nu får jag mer kärlek än elaka kommenterar men tyvärr så tar jag ju åt mig mest av de som är dumma.

Varifrån har du fått ditt självförtroende?
– Jag är väldigt säker på mig själv men jag behöver också bekräftelse från folk som berättar att jag är duktig och ger mig mycket kärlek. Jag har jättebra självförtroende men ibland går självkänslan lite upp och ner. Jag är aldrig tyst och det är en del av min personlighet. Jag har alltid varit ett bråkigt barn.

Har du gjort tonårsrevolt?
– Mamma skulle anse det men jag håller inte med. Hon är väldigt orolig och vi har våra bråk om utetider och var jag får sova på helgerna, om alkohol och allt sådant som tonåringar gör. Min lillasyster har alltid varit det duktiga barnet medan jag har krigat för att få sova borta och vara ute sent.

Känns det inte motsägelsefullt att vara feminist i en bransch som indirekt kräver att tjejer ska vara sexsymboler?
– Bra fråga! Man kan se sig själv som en produkt men jag gör inget som jag inte vill. Tjejer förväntas att vara väldigt sexiga, speciellt kvinnliga musiker, och man måste kunna få vara det men samtidigt äga sig själv. Tjejer förväntas vara sexiga men sen blir de ”slutshamade” när de är det och det blir en dubbelbestraffning. Man måste leva upp till idealen och sen när man gör det är man dålig. Beyoncé är superfeminist men står där i baddräkt när Jay-Z har på sig kostym. Och det är för att hon vill vara snygg. Men det är svårt att leva som man lär. Varför har jag smink på mig idag till exempel? Fejkfransar och löshår. Men det är för att jag trivs i det och känner mig fin. Det hade varit en annan sak om ni hade tvingat mig på det.

Har du gjort något du inte vill?
– Nja, men jag har nog lärt mig att säga ifrån med åren. Jag har mest varit rädd att jag ska såra någons känslor och därför inte vågat säga till. I USA är det väldigt mansdominerat och det är nästan uteslutande medelålders män i toppen. De som bestämmer är gubbar och det är skittråkigt och inte alls jämställt. Jag har aldrig träffat en kvinnlig producent, hur sjukt är inte det?

Har du lätt för att gråta?
– Ja, jag har superlätt för att gråta och gråter säkert tre gånger i veckan för vad som helst. Jag kan känna mig lite ledsen av någon anledning och så gråter jag en skvätt så känns det bättre. Ibland får jag ångestattacker för att jag stressar upp mig över saker. Jag skjuter upp saker till sista sekunden och den stressen gör att det kommer en ångestattack.

Var ser du dig själv om 10 år?
– Jag vill inte ha familj än men jag kanske bor i USA och har gjort fem till plattor till. Jag vill kunna leva på det jag gör och jag vill kunna leva ”lush”. Jag vill sälja ut arenor, att mina låtar ska gå platinum, jag vill skriva min egen musik och producera.

Du har sagt att du ska bli miljardär innan 25…
– Ja, det ska jag! Pengar är inte skitviktigt men du blir inte miljardär en dag för att du har legat och pillat dig i naveln utan det är ett kvitto på framgång och att du har lyckats med något. Jag vill att så många människor som möjligt ska lyssna på min musik och känna något. Det finaste som finns är när jag får kommentarer om att min musik har hjälpt någon.

Vad ska du göra med alla pengar då?
– De kommer säkert bara att ligga och skräpa, det är ju omöjligt att göra av med så mycket pengar. Men resa var jag vill, ha ett fint hus, kunna dela med mig till min familj och nära och kära. Slippa oroa sig. Vad gör man? Slösar bort på en massa onödiga märkesgrejer och dyra bilar kanske.

Vad gör du med pengarna du tjänar nu?
– Folk tror nog att jag tjänar mycket mer än vad jag gör men jag har ett sådant kontrakt där jag och skivbolaget delar på både utgifter och inkomster. Jag tror inte att folk förstår vad det kostar med saker som musikvideor, hotell, flygresor och studiohyra. Det jag tjänar stoppar jag in i mitt bolag. Jag kan inte hantera pengar så jag får veckopeng.

Vad är det dyraste du köpt?
– Mina väskor från Céline och Balenciaga. Jag gillar väskor men försöker att hejda mig lite och måste nöja mig med de jag har. Jag skulle kunna slösa alla mina pengar på väskor men det skulle vara trist. För det första skulle inte mamma tillåta det och sen skulle det kännas dumt när man står där med massa dyra väskor men inte har råd att köpa en bil eller en motorcykel som jag vill ha. Först de stora sakerna och sedan får jag slösa på andra saker.

Hur mycket shoppar du för varje månad?
– Ibland kan jag shoppa för 20 000 och nästa månad ingenting. Men det jag lägger mest pengar på är nog mat. Jag går jämt ut och äter med mina kompisar. Jag älskar hamburgare och har ätit på alla hamburgerställen i stan!

Längtar du efter att bli ”vuxen” eller är du rädd för att du ska bli mer försiktig med åldern?
– Jag har alltid tänkt att vuxna är skittråkiga men nu när jag börjar växa upp så fattar jag att vuxna bara är barn med lite rynkor. Jag tror aldrig att jag kommer känna mig gammal.

Du är bara 17 men verkar gå ut mycket? Är det många som raggar på dig?
– Ja, jag kommer ju in på uteställen för de är lätt lalliga i Stockholm men jag har blivit utkastad också. I början var det skitkul när jag kom in men nu har jag börjat bli lite mer orolig om någon skulle se mig. Jag längtar till jag fyller 18, då ska jag ha en stor fest och definitivt börja gå ut mer. Jag älskar att dansa! Det är mest kostymnissar som kommer fram men jag är inte intresserad av killar eller folk i allmänhet när jag är ute.

Har du hånglat med en tjej någon gång?
– Ja, och jag skulle kunna ha sex med en tjej även om jag aldrig känt mig attraherad av en tjej på samma sätt som av en kille. Då skulle jag nog mest göra det för att hon är skitsnygg. Om Rihanna skulle vilja så skulle jag inte tveka!

Du bor hemma idag. När är det dags för egen lägenhet?
– Just nu känns det lite onödigt för att jag trivs med att bo hemma och är så bortskämd. Jag vet inte ens hur man sätter på en tvättmaskin och det är jävligt härligt. Men nästa år kanske. Jag vill helst bo på Söder eller i Vasastan men det är så himla dyrt. Men jag vill kunna casha min lägenhet och känna att den verkligen är min!

Beyoncé är en av dina största idoler. Hur var det att träffa henne?
– Jag grät när jag träffade henne. Jag hade tjatat på mitt skivbolag om att jag ville träffa henne ända sedan det blev klart att hon skulle komma till Globen. Jag hade köpt egna biljetter och stått och köat precis som alla andra och det var inte förrän precis innan som jag fick reda på att jag skulle få träffa henne efter konserten. Jag fick VIP-platser innanför säkerhetsområdet och jag grät mig igenom hela konserten. Hon hade sett mig från scen och kände igen mig direkt när vi träffades. Jag trodde jag skulle få tunghäfta men vi pratade om lite allt möjligt och hur det gick för mig. Hon var så snäll. Hon är verkligen min absolut största idol.

Vad har du satt upp för mål i livet?
– Jag vill vinna en Grammy, vara en A-lister, ta motorcykelkörkort, flygplan- och helikopterlicens, jag vill ha svart bälte i karate, hoppa fallskärm, bungyjump, bada med hajar. Jag vill göra allt! Om det går bra för mig så kommer jag förhoppningsvis att få möjlighet att göra allt det här.

Årets Chicaste Celebritet 2015: Zara Larsson

Årets Chicaste Celebritet 2015: Zara Larsson

Text: Caroline Snabb
Foto: Magnus Ragnvid
Styling: Csilla Vincefi Nee
Modeassistent: Harun Delic


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar