Annons

Annons

Årets Chicaste Exhibitionista 2014: Fredrik Robertsson.
Annons


Årets Chicaste Exhibitionista 2014: Fredrik Robertsson.

Årets Chicaste Exhibitionista 2014: Fredrik Robertsson.

Årets Chicaste Exhibitionista: Fredrik Robertsson.
Ålder: 29 år.
Yrke: Grundare av Pretto PR.
Familj: Mamma, pappa och syrran med hennes fantastiska två barn.
Bor: I Stockholm.
Motivering: Med ett särskilt gott öga för lekfull styling och excentriska accessoarer så visar han hur roligt det går att ha med kläder. I en konventionellt ekiperad modevärld i Sverige sticker han ut på ett uppfriskande sätt och visar sin kärlek för såväl mode som nya designer han gärna lyfter fram.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Schizofren. Allt beror på dagsform och humör. Men jag har egentligen tre olika stilar beroende på situation. Min hemmalook och när jag går och handlar på Urban Deli är träningskläder och mjukiskläder. När jag jobbar är det även där väldigt relaxed, kostym, skjorta, nertonade färger, jeans, t-shirt – basic. Däremot älskar jag att klä upp mig och passar på när tillfälle ges, vare sig det är en fest, modevisningar i Paris, galor eller andra tillställningar – då passar jag på att leka vuxenmaskerad. Jag är väldigt svag för allting extremt, men när det kommer till vardagen så orkar jag inte sitta i de kläderna på kontorsstolen. Det är för varmt och opraktiskt. Det spaceade kommer bara fram när det händer något! Och det är skönt att bara smälta in, speciellt i Sverige där människor är ovana att se mode på det sättet och man bara blir uttittad. Till vardags orkar jag inte stå i centrum, haha…

Har din stil alltid sett likadan ut, eller är den något som vuxit fram på senare år?
– Jag har alltid gillat det extrema. I tonåren experimenterade jag med alla typer av stilar. Punk, gothrock, skateare. Jag bodde i Singapore under min uppväxt och där var det skoluniform som gällde. Kanske påverkade det mig. När man växer upp är det så många som har åsikter om hur man ser ut, vad som är rätt och fel. Även på arbetsplatser. Nu driver jag egen PR-byrå, är säker på min identitet och vet vem jag är och vad jag gillar. Jag bestämmer själv och bär det jag vill. En befriande känsla.

Finns det några gränser för hur långt man egentligen kan gå gällande mode?
– Jag känner aldrig att man kan ta mode för långt. Det sägs att den bästa stylingen som finns är ett bra självförtroende. Mode blir lätt så ängsligt. Folk vill så gärna passa in, bära rätt saker, följer trender slaviskt. Det blir sällan bra. Alla passar inte i allt.

Är det viktigt för dig att följa trender?
– Jag är väldigt dålig på trender och följer dem aldrig, för jag tycker det är så himla ointressant. Det känns som om det är samma grej året om, på vintern är det svart, på våren blommigt och sen blir militär trendigt där någonstans. Tråkigt och oinspirerande.

Finns det något plagg du aldrig skulle ta på dig?
– Jag har inget som jag vägrar bära, bara fula saker. Men jag skulle aldrig bära stringkalsonger. Det tycker jag är oerhört osexigt på en man. Inte ens jag kan bära upp det. Tror jag. Måste testa… Återkommer!

Du har fått ett hederspris av juryn till årets CHIC-gala – Årets Chicaste Exhibitionista – för ditt inspirerande modemod och förmåga att tänja på gränser och leka med kläder på ett särskilt kreativt manér. Hur känns det att få en sådan utmärkelse?
– Det är otroligt roligt och smickrande att CHIC väljer att ge mig detta pris. Jag älskar mode och har en exhibitionistisk sida som mår bra av att belönas. Keep the awards coming!

Foto: Carlos Norlén

Årets Chicaste Exhibitionista 2014: Fredrik Robertsson.

Årets Chicaste Exhibitionista 2014: Fredrik Robertsson.


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar