Annons

Annons

Årets Chicaste Fashionista 2015: Susanne Histrup
Annons


Årets Chicaste Fashionista 2015: Susanne Histrup

Årets Chicaste Fashionista 2015: Susanne Histrup

Årets Chicaste Fashionista 2015: Susanne Histrup
Ålder: 41 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Man, fyra barn och en liten mops.
Motivering: ”Färgsprakande mönstervirtous som helt ärligt tycker att leopard är ’det nya neutrala’. Hennes passion för en gränsöverskridande stil med blandade material, zigzag-mönster och blommiga kontraster har gett henne tusentals fans på instagram, där hon inspirerar oss dagligen.”

Hur började du blogga på Chic.se?
– CHICs chefredaktör Charlotta hörde av sig till mig efter att ha sett mig på Instagram för 2,5 år sedan. Hon tyckte jag hade en modemodig stil och undrade om jag hade en blogg. Jag tänkte: ”Blogg? Jag bor i förorten med fyra barn och jobbar med helt andra grejer…” Men sen var jag där på möte och tio dagar senare började jag blogga på chic.se. Nu älskar jag att blogga och är glad över att jag vågade börja.

Jobbar du som stylist också?
– Inte ännu men nu när min blogg och min Instagram har vuxit så får jag fler och fler förfrågningar från folk som vill ha hjälp med styling så det är faktiskt något som jag kommer att ta tag i nu i höst.

Ditt bästa stilknep?
– Att man inte ska vara så ängslig. Gillar du något så sträck på dig och kör på det så blir det bra.

Har du någon rolig modemiss i bagaget?
– Ja! På gymnasiet så hade jag varit i Köpenhamn och för dyra pengar köpt en filthatt från Marlboro Classic som jag matchade med en poncho från Flash och ett par alldeles för stora Cowboy-boots från Sko Uno. Den outfiten glassade jag runt i på gymnasiet i Lund och tänkte ”Det blir inte coolare än så här!”. Jag såg till att ingen missade min nya Clint Eastwood-look.

Finns det något som du aldrig skulle ta på dig?
– Man ska aldrig säga aldrig. Jag gillade inte gympaskor med kilklack men det finns faktiskt i min garderob nu… Men det jag sällan har på mig är en öppen sko med strumpor.

Hur ser din garderob ut?
– Den är knökfull men organiserad. Jag önskar att jag kan göra om kontoret till en stor walk-in för mina kläder behöver verkligen mer plats. Jag har egentligen lite för mycket av allt!

Var gillar du att shoppa?
– Jag blandar mycket och det tror jag är en grej som mina läsare uppskattar med mig. Jag mixar high-street med high-fashion. Skor, ytterplagg och väskor köper jag oftast från dyrare märken för att de ska hålla och kan bära upp vilken outfit som helst. Men kläder handlar jag gärna på kedjorna som Lindex, Zara, H&M. Men om jag måste välja ett favoritmärke så är det absolut Missoni.

Dyraste köp?
– Bortsett från min bröllopsklänning som jag sydde upp i Miami, som skenade i väg i pris eftersom jag var tvungen att åka dit och prova den och dollarkursen tyvärr var på sin topp, så är det mina väskor från Hermès. Jag har en svart och en beige Birkin som jag använder nästan dagligen så cost-per-wear blir inte så mycket. Min första köpte jag på invigningen av Hermès på NK i Stockholm. Jag var höggravid och hade sparat under många år. Jag var hormonstinn och precis när de klippt bandet så kastade jag mig över den enda väskan i butiken som var till försäljning, ’Pregnant lady coming through!’. De är klassiska, välgjorda och andrahandsvärdet har nästan stigit så jag ser det som en investering.

Mest onödiga köp?
– REA-fynd som hänger kvar som små ångestplagg. Som man tänker att man ska använda när man ”åker på den där resan” eller ”går ner de där kilona”. Men jag har faktiskt börjat sälja av grejer på Used-A-Porter där det jag säljer går till Plan Sverige.

Vilken outfit är ditt säkra kort?
– Höga klackar från Christian Louboutin, skinny jeans, en vit skjorta, Missoni-kofta eller MSGM-kavaj.

Årets Chicaste Fashionista 2015: Susanne Histrup

Årets Chicaste Fashionista 2015: Susanne Histrup

Text: Caroline Snabb
Foto: Magnus Ragnvid
Styling: Csilla Vincefi Nee
Modeassistent: Harun Delic


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar