Annons

Annons

Årets Chicaste Gäst: Winta Matteous
Annons


Winta Matteos blev utsedd till Årets Chicaste Gäst 2011!

Winta Matteos blev utsedd till Årets Chicaste Gäst 2011!

Förutom kategorierna Årets Chicaste Fashionista, Celebritet, Karriärista, Bloggare och Vardagschic utsåg vi i år Årets Chicaste Gäst på galan. Vinnaren blev Winta Matteous och priset ett presentkort på 10 000 kr i den lyxiga butiken Nathalie Schuterman.

Grattis till vinsten! Vad hade du på dig på galan?

– Tack så mycket! Jag hade en afrikansk klänning från eBay, hårband från Dollarstore, spikarmband från eBay och skor från Nelly.

Vad ska du köpa för vinstpengarna?

– Jag är en skofanatiker men en fattig student – inte en bra kombo när man gillar dyra skor – så jag tänker passa på och köpa skor signerade Charlotte Olympia, YSL, Nicholas Kirkwood eller Christian Louboutin.

Beskriv din stil.

– Jag har ingen speciell stil. Jag inspireras mycket från afrikanskt, indianskt och marockanskt mode. Jag inspireras även av barocken, 60-, 70- och 80-tal och boho-looken. Så länge outfiten har något av följande: mycket färg, mycket mönster eller guld – I’m on it!

Hur brukar du klä dig till vardags/fest?

– Folk brukar säga att jag är väldigt 80-tal till vardags. Poppig är ett vanlig ord som folk använder för att beskriva mig. På fester är färg och mönster viktiga nyckelord.

Vad är ditt bästa stylingtips?

– Satsa på skor och accessoarer om du har en enkel outfit. Och take care of those tresses (flätor). Mamma hade en imponerande skokollektion och hon bytte hår lika ofta som RiRi. Hon lärde mig att med ett par heta, intressanta skor och fabulous hair är man a walking weapon of mass destruction. Och sist men inte minst VAR INTE EN TRENDSLAV!!! Alla passar inte i allt, så försök att hitta något i trenden som du kan tolka och göra till din egen. Passar det inte dig, skit i det!

Hur mycket pengar lägger du på kläder i månaden?

– Haha, ibland 200 kr. Då får jag 3-5 plagg. (Shopping på nätet så klart.) Som mest har jag nog handlat för 3 000 kr, men då fick jag ångest eftersom jag inte fick så mycket för pengarna. Aldrig mer fysiska butiker! 😛

Har du några favoritbutiker-/märken?

– Jag har egentligen inget favoritmärke. Jag har dock många favoritdesigners; Gareth PughKhalid bin Sultan Al Qasimi, Martin Margiela, Jeremy Scott, Jean Paul Gaultier, Alexander McQueen, Hussein Chalayan, Mary Katrantzou, Sandra Backlund, Thierry Mugler, Yves Saint Laurent, Haider Ackermann, Christian Lacroix, Riccardo Tisci, Yohji Yamamoto och Elie Saab.

Har du något drömköp?

– Jag skulle vilja äga allt som de underbara designer ovan designar. Då skulle jag bli glad.

Hur blir du chic på ett kick? Dvs om du ska på fest och bara har fem minuter på dig.

– Det brukar aldrig bli så, men om det skulle hända skulle jag nog köra på en färgad, mönstrad, transparent maxiklänning med bälte i midjan, mycket armband (guld), låga sandaler och göra fina inbakade flätor i håret med hårsmycken.

Läs även: BILDSPEL: Årets Chicaste 2011.

Winta Matteous och Nathalie Schuterman.

Winta Matteous och Nathalie Schuterman.

Winta Matteous på Årets Chicaste 2011.

Winta Matteous på Årets Chicaste 2011.

Winta Matteous och Betty Mello på Årets Chicaste 2011.

Winta Matteous och Betty Mello på Årets Chicaste 2011.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Ivan da Silva


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar