Annons

Annons

Årets Chicaste Karriärista 2014: Christina Saliba
Annons


Årets Chicaste Karriärista 2014: Christina Saliba.

Årets Chicaste Karriärista 2014: Christina Saliba.

Årets Chicaste Karriärista: Christina Saliba.
Ålder: 39 år.
Yrke: Entrepenör och VD för PR-byrån Mindmakers PR, grundare av BBS Group.
Familj: Man och två barn, fyra syskon.
Bor: I Stockholm.
Motivering: Bland svartklädda kostymkollegor sticker hon ut med sina hudnära businessfodral, höga klackar och omsorgsfullt proffsfönade hår. På fest utkonkurrerar hon vilken drottning som helst, iklädd libanesisk haute couture och vackra smycken. En femme fatale som skickligt balanserar makt med stil.

”Jag vill att mina kläder ska spegla min personlighet och vara eleganta och medvetna.

Min klädstil har förändrats väldigt mycket då jag har gått ner från 100 kilo till 55 kilo. Det är en stor omställning och aldrig har det varit så roligt att klä sig som nu! Jag har gått från hyfsat säckiga kläder till mer kroppsnära plagg. Men jag är inte så mycket för att följa trender utan har alltid gått min egen väg när det gäller såväl karriär och att bygga bolag som mode och kläder. Jag vill snarare att mina klädval ska spegla det budskap jag vill förmedla vid det tillfället.

Jag kommer från Libanon, meckat för galakläder och jag älskar att klä upp mig. Jag är priviligierad att få bära kreationer från begåvade libanesiska couturedesigner som Zuhair Murad och Elie Saab (jag bar en klänning av honom på förra årets CHIC-gala). More is more! För mig är klänning, smink och hår en helhet – med stort fokus på accessoarer.

När jag ska förhandla eller ha ett viktigt möte så är fodralklänningen en klassiker till powerplagg som jag känner mig mest bekväm i.

Jag samlar på YSL Tribute Sandals och handväskor från Chanel, det är två varumärken som båda är eleganta, tidlösa och modiga – som hyllar kvinnan och låter henne vara just kvinna. Jag ogillar i grunden när vi kvinnor ska klä oss mer manligt. För mig är inte detta synonymt med jämställdhet, det får inte bli vägen till framgång. Man ska gå sin egen väg och våga vara kvinna.

Dåliga köp? Det har jag inga. Det finns inga dåliga köp, vid tillfället man köpte sakerna har det förmodligen alltid varit rätt att köpa.

Det är roligt att ha vunnit titeln Årets Chicaste Karriärista då det finns så många fantastiska kvinnor i näringslivet som skulle kunna ha vunnit. Jag är smickrad och det känns stort.”

Foto: Magnus Ragnvid

arets-chicaste-2014-christina-saliba


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar