Annons

Annons

Årets Chicaste Läsare 2014: Josefin Dysenius
Annons


Årets Chicaste Läsare 2014: Josefin Dysenius.

Årets Chicaste Läsare 2014: Josefin Dysenius.

Årets Chicaste Läsare: Josefin Dysenius.
Ålder: 21 år.
Gör: Studerar på Textilhögskolan i Borås.
Familj: Mamma, pappa och lillasyster.
Bor: I Borås.
Motivering: Hon mixar det maskulint skräddade med feminint flirtiga klänningar och missar inga detaljer oavsett om det handlar om nagellack eller missmatchande accessoarer. Alltihopa buret med en easygoing attityd som får vilken outfit som helst att blomstra.

”Jag har alltid utryckt min kreativitet och mina känslor via min klädstil. Ända sedan barnsben har jag trixat och fixat med kläder. Jag har alltid vågat köra på det jag vill och inte lyssnat på vad andra tycker. Min stil är enkel och stilren men med en personlig twist.

Som tonåring var jag modemodig vilket resulterade i en del fniss och blickar från omgivningen de dagar jag tog ut svängarna lite extra. När jag ville ha stuprörsjeans och de var omöjliga att få tag på (jag växte upp i Vellinge i Skåne), så nålade jag fast synålar längst nere vid benen på mina jeans, för att vika in och få dem så smala som möjligt. Det blev ett himla jobb med att få av och på nålarna de dagar vi hade gympa i skolan. Och så hade jag en hemsk period då jag markerade midjan på allt (T-shirts, klänningar, tjocka tröjor – allt) med sidenband.

Jag får modeinspiration av livet självt. Allt jag ser och hör runt omkring mig snappar jag upp och utifrån det skapar jag egna outfits och sammansättningar.

Mitt stilmotto är följande: ’Är det lätt är det rätt, är det rätt är det lätt’. Känns det rätt så är det oftast så. Och det är även då man är som snyggast! Försök inte att vara någon annan.

Jag tog studenten i en vit spetsdröm signerad Ida Sjöstedt för två år sedan. Det är nog mitt bästa köp.

Det känns fantastiskt, roligt och ärofyllt att bli Årets Chicaste Läsare! Men också som ett kvitto på att jag faktiskt också kan, att folk uppskattar och tycker om min stil.”

Foto: Magnus Ragnvid

arets-chicaste-2014-josefin-dysenius


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar