Annons

Annons

Årets Chicaste Läsare 2015: Jade D’econzac Mbay
Annons


Årets Chicaste Läsare 2015: Jade D'econzac Mbay

Årets Chicaste Läsare 2015: Jade D’econzac Mbay

Årets Chicaste Läsare: Jade D’econzac Mbay
Ålder: 21 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma, mammas man, två systrar och en bror.
Aktuell: Nöjesansvarig på Humlan.
Motivering: Sprudlande kreativ och helt orädd i sina klädval, vilket tyder på en oerhörd stilmognad trots Jades ringa ålder. Inspirerande clubwear varvas med streetstyle-outfikts som platsar i vilket internationellt modemagasin som helst!”

Vad jobbar du med!
– Jag är nöjesansvarig för en bar som heter Humlan, bokar DJ, event och har hand om allt som är nöjesbaserat. Nu höst ska jag börja plugga modetextil i Köpenhamn och drömmen att få en praktikplats hos Henrik Vibskov eller Vivienne Westwood.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Blandad och vintageinspirerad. Det har varit mycket 70-tal de två senaste åren och det först och främst för att jag föll för starka färger och mönstrade skjortor. Och sen insåg jag att mina långa ben passade väldigt bra i utsvängda byxor. Sen gillar jag att ha väldigt höga skor och då blir jag typ två meter lång så det är nog svårt att missa mig. Jag har en knepig garderob för jag har samlat på mig en massa kluriga plagg som inte går att matcha till något så i för ett tag sedan fick jag typ panik för att jag inte har några basplagg. Jag har mycket färgglada skjortor, många spännande byxor i mönster och mycket 70-talsklänningar, jumpsuits och kimonos.

Vilka är dina favoritbutiker?
– Ett tag körde jag mycket H&M Trend men det var en ganska kort fas. Jag tycker Weekday har blivit bra på sista tiden och sen älskar jag olika outlets, där har jag hittat mina roligaste plagg. Och Stadsmissionen vid Nytorget.

Vad har du haft för stilar?
– För ett tag sedan hade jag en stil som gick ut på att bara klä mig i svart och det fick bara vara klänningar från 30- och 40-talet, väldigt specifikt. Jag hade kollat på en film och blev helt tokig i 40-talet och läste på hur man skulle klä sig. Den stilen var ganska jobbig för man kunde aldrig ha något avslappnat på sig. Efter det hade jag lite mer 50-tal och nu på senaste tiden 70-tal.

Vad blir nästa stil?
– Jag ser mig själv med lite större plagg och lite mer nedtonade mönster. Mer monokromt.

Har du någon stilförebild?
– Jag älskar Solange Knowles, speciellt efter att hon rakade av sitt hår. Hon är en superbra förebild som kvinnan som klarar allt och trots att hon är superkänd har hon inte fallit för idealen om hur man ska se ut.

Du satsar mycket på budget och vintage men har du köpt något dyrt plagg någon gång?
– Jag jobbade på Marc by Marc Jacobs förut och då köpte jag en dyr röd poloklänning med långa ärmar. Jag väntade skitlänge för den var verkligen svindyr och sen när den kom på rean så köpte jag den. En riktig ”Knocking Piece”.

Har du haft på dig något bara för att det är trendigt?
– Ja, för en tid sedan fick jag för mig att jag skulle bli supertrendig så jag bytte ut hela min garderob mot trendplagg som såldes på Zara, H&M, Weekday och Monki. Men den fasen höll bara ett litet tag…

Drömköp?
– En massa saker från Miu Miu. Både klänningar och skor. Och någon gång måste jag få ropa in en svindyr ring med en stor sten på en auktion.

Årets Chicaste Läsare 2015: Jade D'econzac Mbay

Årets Chicaste Läsare 2015: Jade D’econzac Mbay

Text: Caroline Snabb
Foto: Magnus Ragnvid
Styling: Csilla Vincefi Nee
Modeassistent: Harun Delic


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar