Annons

Annons

Årets Chicaste Man 2015: Niklas Berglind
Annons


Årets Chicaste Man 2015: Niklas Berglind

Årets Chicaste Man 2015: Niklas Berglind

Årets Chicaste Man 2015: Niklas Berglind
Ålder: 37 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Man.
Yrke: Stylist.
Motivering: ”Lekfull i sina val och bär upp allt ifrån blommiga kostymer, monokroma outfits i vitt, till skinnjackor med nitar. En mästare på lager på lager-styling och skicklig med accessoarer (särskilt scarves!), vilka killar ofta slarvar med. Kan man annat än älska Niklas?”

Hur kom du in i stylistsvängen?
– Jag jobbade parallellt med kläder ett tag eftersom jag hade möjlighet att jobba på dagarna när jag inte stod på scen. Av någon märklig anledning fick jag Malou von Sivers som kund och hon tog in mig på TV4 och sen hamnade jag på Nyhetsmorgon. Så det är Malou som är ingången till min TV-karriär och det är jag väldigt glad för. Hon är en fantastisk kvinna! Och sen har det varit hårt arbete såklart. Bo i resväskan, aldrig vara ledig och alltid tillgänglig.

Vad skulle du aldrig ta på dig?
– Det där en intressant fråga för jag har så många gånger sagt att ”det där ska jag aldrig ta på mig” och sen nästa år så har jag det. Jag har fått äta upp den här hatten så många gånger. Men som det känns just nu så är jag inte så sugen jeanshängselbyxan. Det ser ut som en sparkdräkt på både män och kvinnor. Är man inte svincool eller superstjärna så kanske man ska låta dem hänga kvar hemma. För några år sedan tyckte jag dock att det var bästa som fanns.

Några modemissar vi bör känna till?
– Jag har haft så otroligt många. På ett skolkort hade jag tofsloafers, neonshorts, gröna hängslen och en röd piké. Redan där kanske mina föräldrar började ana var saker och ting skulle ta vägen. Samtidigt är det lite så jag klär mig idag.

Bästa modeknepet?
– Är det något alla borde ha så är det en riktigt bra skräddare. Man kan ändra passform och för mig är det lösningen på en hållbar garderob. Då kan man uppdatera sina kavajer och byxor. Jag syr om massor av mina plagg. Du sparar massor av pengar. Köp smarta, hållbara plagg som du kan förändra.

Delar du och din man på garderob?
– Vi har samma storlek på skor men han är en storlek större i kläder. Han kan oftast ha mina grejer men hans kläder blir för stora på mig. Men vi har lite olika stil, min man har en väldigt skandinavisk klassisk stil.

Hur mycket shoppar du för varje månad?
– Inte så mycket faktiskt. Att shoppa åt andra gör att man inte blir lika sugen för du får allt det genom jobbet. Men när jag shoppar så blir det mest svenskt mode som Oscar Jacobson, Jung, Tiger, Filippa K. Jus i Stockholm är en fantastisk butik med många bra märken.

Är herrkläder tråkigare än damkläder?
– Jag tror det är en myt och framförallt kanske för att vi inte smyckar oss lika mycket. De bästa kläderna är ett par bra loafers eller en snygg vit skjorta och inte den där Oscargalanklänningen som man använder en gång på 10 år.

Har du köpt något från damavdelningen någon gång?
– Ja, absolut. Jag tycker det är ganska förlegat att ha det uppdelat så. Det är klart att vi ska ha en herr- och en damavdelning, det är inte det jag säger, men våga titta på passform istället för på vilken avdelning det finns. Jag var med en artist häromdagen och vi hittade verkligen inte den passformen som vi ville ha på ett par jeans förrän vi kom till damavdelningen på Acne.

Årets Chicaste Man 2015: Niklas Berglind

Årets Chicaste Man 2015: Niklas Berglind

Text: Caroline Snabb
Foto: Magnus Ragnvid
Styling: Csilla Vincefi Nee
Modeassistent: Harun Delic


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar