Annons

Annons

Backstage med Petra Mede
Annons


Cecilia Frode och Petra Mede backstage på MQs kampanjplåtning.

Cecilia Frode och Petra Mede backstage på MQs kampanjplåtning.

CHIC fick en exklusiv intervju med komikern Petra Mede, aktuell som modell i MQs julkampanj tillsammans med Cecilia Frode och Cecilia Forss, för att prata om kampanjplåtningen, hennes allra första ståuppframträdande och varför hon köpte en t-shirt med Whitney Houston-tryck tidigare i år…

NAMN: Petra Mede.
ÅLDER: 40.
BAKGRUND: Känd bland annat från TV-programmen ”Morgonsoffan”, ”Parlamentet” Hjälp!”, ”Cirkus Möller”. Har uppträtt på ”Stockholm Live”. Var programledre för Melodifestivalen och för det egna programmet ”Petra Mede Show” på Tv3.
AKTUELL: Som modell för MQs julkampanj tillsammans med Cecilia Frode och Cecilia Forss. Kommer dessutom att leda Guldbaggegalan i januari nästa år.

Text: Malin Ny Fotograf MQs julkampanjbilder: John Scarisbrick

Tidigare har vi sett svenska stjärnor som Laila BaggeNiclas WahlgrenMåns Zelmerlöv och Marie Serneholt i MQs julkampanj. I år har turen kommit till Petra Mede, som gör modelldebut, och hon gör det i sällskap med Cecilia Frode och Cecilia Forss.

Berätta om kampanjplåtningen!
– Det var en lång dag! Det var ju helt nytt för mig, att vara modell. För mig som fyllt 40 år och har ryggproblem och få göra såhär roliga grejer tackade jag ja med öppna armar. Det var ju en jätteaparat, över 30 människor och det var lite chockartat för mig. Jag är ju van vid inspelningar, men det här var ännu större. Det var en lång och rolig dag. Jag och Frode är ju lite känsliga av oss och fick byta om till det kändes bra. Det var ju konstnärer de jobbade med!

På tal om det, hur var det att jobba med Cecilia Frode och Cecilia Forss?
– Det var jätteroligt. Det var ju en stor del i det hela, att det var vi tre tjejer. Tre komikertjejer med starka viljor som gör det de tror på och det hoppas jag kommer fram.

Man skulle kunna tro att du och Frode hade en rätt frostig relation efter roasten på Berns.
– Nej, nej, inte i den här businessen. det blir så upplåst medialt och får såna proportioner. Jag är ett stort fan av Cecilia Frode.

Backstage på MQs kampanjplåtning.

Backstage på MQs kampanjplåtning.

När kom du på att du var rolig?
– Ja, det där har jag ju fått omvärdera litegrann, jag har nog aldrig riktigt märkt det. Men i ett retroperspektiv har jag alltid använt humor som en överlevnadsmekanism. Jag använde humor för att bli populär även om det nu inte lyckades. Humor har alltid varit ett redskap i mitt liv.

Hur var ditt första ståuppframträdande?
– Ja, det var ju i en amatörtävling som jag var med i som jag faktiskt vann, så det gick bra. Men första priset i den tävlingen var att uppträda på en riktig klubb och det gick helt åt fanders. Det gick så dåligt! Jag stod på scen i 20 minuter istället för 6 minuter och det var massa professionella komiker som var där som kollade ner i marken.

Känner du en press på att vara rolig även privat?
– Jag känner nog mindre och mindre press på att vara rolig privat, jag är lite arbetsskadad. Jag har nog blivit allvarligare  privat. Men om jag står framför en grupp människor, det kan vara alltifrån två stycken, och de börjar skratta, så blir jag igångtriggad. Det kommer naturligt.

Hur ser ditt förhållande till mode och kläder ut?
– Fullkomligt egalt, jag har alltid sett kläder som ett nödvändigt ont. Jag är inte särskilt mode- eller trendmedveten, men när jag började stå på scen och folk började säga ”det här kan du ha på dig”, då började jag tycka ”ja, vad kul!”. Nu är jag mer intresserad. Men inte om man jämför med andra – jag skulle aldrig köpa modemagasin, tycker inte om att shoppa och har ingen koll. Det finns en begränsning för hur mycket tid jag vill lägga ner på kläder, det finns annat som är mycket viktigare.

Hur skulle du beskriva din klädstil?
– När andra har fått kategorisera den har de sagt tantig, osäker och… vag! Den är svår att avgöra. Det är det jag har fått höra. Men själv upplever jag mig – speciellt när jag fått hjälp av homosexuella män – som tajt, sexig och självständig. Så jag tycker att jag har gått från det ena till det andra.

Har du någon stilikon?
– Jag tycker om gamla Hollywood-stjärnor. Jag såg den där Coco Chanel-filmen och älskade dräkterna hon hade på sig. Audrey Hepburn är också väldigt snygg. Jag skulle aldrig ha på mig såna kläder själv men det är snyggt.

Vilket är ditt bästa köp?
– En jacka från Desigual var jag otroligt nöjd med, med massa tyger och färger.

Och ditt sämsta köp?
– En t-shirt med Whitney Houston-tryck, eftersom jag blev mobbad för det. När jag var 17 år gick jag på en Whitney Houston-konsert och köpte en t-shirt med henne på. När jag kom till skolan fick jag höra att hon var töntig, så jag gick och skämdes hela dan och kunde inte heller byta om. Men i år tog jag faktiskt revansch och köpte en t-shirt med Whitney Houston-tryck som jag har använt jättemycket. Mina gamla klasskompisar kan ju inte se det men jag har använt den mycket.

Vad händer för dig nu framöver?
–  Nu i höst kommer jag att skriva krönikor i Aftonbladet Wendela, vilket jag tycker är jättekul, och kommer bland annat vara med i ”Välkommen åter” och ”Cirkus Möller”. I vår kommer jag att vara med i större, än så länge hemligt, projekt.

Petra Mede på Guldbaggegalan tidigare i år.

Petra Mede på Guldbaggegalan tidigare i år.


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar