Annons

Annons

Bästa bakismaten: Från vulkanpizza till mjuka ostbågar
Annons


Vulkanpizza
Betongkeps idag? Lider du av både illamående och hunger? Lugn, vi har guilty pleasure-tipsen som återställer balansen och gör dig till människa igen! Flera av recepten är gjorda på rester man oftast har i kylen och skafferiet efter midsommar, så du slipper släpa dig till affären…

BÄSTA BAKISMATEN!

  • Lax- och äggröra med crème fraîche eller gräddfil. Äts på knäckemacka. Leta upp varmrökt lax från gårdagens lunch och ägghalvorna som blev kvar. Finhacka och rör ihop med lite crème fraîche eller gräddfil. Krydda och salta. Klipp över lite gräslök. Bre röran på en knäckemacka. Klart!
  • Resterna av grillmiddagen igår lägger du på en tallrik och tjongar in i mikron någon minut. Servera tillsammans med ostbågarna som stått framme över natten och blivit lite fuktiga och mjuka. Drick avslagen cola till!
  • Äggröra, stekt bacon, stekta tomater och champinjoner. Bröd, romansallad och rödlök. Om du mot förmodan har tomatjuice, citron och selleri hemma så gör en Virgin Mary (m liiite svartpeppar i) och drick till.
  • Blev det över popcorn från igår? Lägg dom på en tallrik – riv lite parmesan eller annan ost över och in i mikron eller ugnen tills osten smälter. Ät som det är eller med grillad korv till.
  • Fattiga riddare med stekt fläsk eller bacon till. Fattiga riddare gör du så här: ta formfranska och lägg i en djup tallrik där du har knäckt ett ägg med en skvätt mjölk i och rört om först. Doppa mackan i äggsmeten, på varje sida. Lägg sedan ner i en stekpanna m rikligt med smör i. Stek mackorna länge så de blir riktigt frasiga och mörkt gyllenfärgade. Sikta över kanel och socker och servera ihop med knaperstekt fläsk eller bacon. Drick iskall mjölk till.
  • Pasta (ta den du har hemma, snabbmakaroner funkar också bra) med riven ost på och ketchup, rikligt med flingsalt och svartpeppar. Förstås godare med köttfärssås eller annat sofistikerat till, men det pallar man inte alltid att göra – så underskatta inte klassikern ketchup.
  • Tjockpannkaka med vitkål i, serveras med lingonsylt.

Andra klassiker som lindrar baksmälla är förstås pizza, kebab och hamburgare. Eller nyheten vulkanpizza för er som föredrar överkurs! 

Av Charlotta Flinkenberg (tack till mina vänner som frikostigt delade med sig av sina kulinariska råd via Facebook!)

Bilden kommer från restaurang Nya Gul & Blå i Piteå som lanserat vulkanpizzan.

Har du fler förslag bra bakismat? Kommentera här!

Läs även: Matbakis? Charlotta tipsar om nyttiga återställare


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar