Annons

Annons

Bee Shaffer: ”Så är livet som Anna Wintours dotter”

28-åriga Bee Shaffer är dotter till modelegenden Anna Wintour. I en sällsynt intervju avslöjar hon hur hennes liv som barn till Vogues chefredaktör ser ut.

Anna Wintour, chefredaktör för amerikanska Vogue och modeikon, har många rykten kring sig. Hon har kritiserats för att vara en iskall ledare med storhetsvansinne och bland annat sägs det att filmen och boken Djävulen bär Prada är inspirerad av henne.

Annons

Men bakom den hårda fasaden är Anna Wintour mamma till två vuxna barn, Bee Shaffer, 28, och Charles Shaffer, 31. I en intervju med Teen Vogue talade Bee Shaffer ut om livet som Anna Wintours dotter.

Bee förklarar att Anna är lika mycket av en kritiker som mamma som hon är i sitt jobb, och att hon har tagit efter sin mamma mycket i livet.

”Jag är väldigt punktlig. Det är lite så jag är uppfostrad. Jag förstår mig inte på folk som är sena. Det är så lätt att vara i tid”, förklarar Bee.

bee shaffer met gala 2016

Bee Shaffer på MET-galan 2016.

Vad som också är förvånande är att Bee absolut inte är intresserad av mode – till skillnad från sin modeikon till mamma.

”Jag har aldrig varit särskilt intresserad av mode. Jag är typ 167 centimeter lång och har stora bröst – jag kommer aldrig kunna bära samma kläder som Karlie Kloss”, säger hon och fortsätter, ”Det är så klyschigt att säga, men jag är verkligen en jeans- och t-shirt-tjej”

Bee berättar även att hon tyckte det var lite jobbigt när filmen och boken Djävulen bär Prada släpptes, eftersom Anna blev mer känd än tidigare. Bee tycker att media målade upp en bild av hennes mamma som inte stämmer överens med verkligheten.

”Hon är väldigt kall, säger folk, men jag vet att hon är den mest generösa personen som finns. Hon sätter alltid alla andras behov före sina egna. Jag vet att det är sån hon är”.

Däremot menar hon att hon förstår till viss del hur Anna beskrivs som person, eftersom hon enligt Bee blir uttråkad väldigt lätt och visar det öppet. ”Hon är en chef, helt enkelt”, avslutar Bee.

Läs även:
De sitter front row på världens största modevisningar
8 peppande karriärcitat av Anna Wintour
Anna Wintour avslöjar vad hon ALDRIG skulle ha på sig

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar