Annons

Annons

Bevisat: Tatueringar gör dig friskare och starkare

Om du har en eller flera tatueringar på kroppen kan du skatta dig lycklig. Nu är det nämligen bevisat att tatuerade personer både har bättre immunförsvar och är starkare.

Du kanske har hört om negativa hälsoeffekter förknippade med tatueringar, men så länge hygienen sköts när du tatuerar dig, så kan det till och med vara en hälsofördel att skaffa några. En studie publicerad i American Journal of Human Body säger nämligen att tatueringar kan stärka ditt immunförsvar.

Annons

Läs också: 31 snygga små tatueringar inspirerade av mode

Det går att jämföra likt ett träningspass. Efter första träningspasset blir du rätt öm i musklerna, men ju mer du tränar desto uthålligare blir du. Samma sak gäller med tatueringar. Betyder det att ju fler tatueringar desto starkare immunförsvar? Tydligen är det så, enligt den här studien.

Gilla CHIC på Facebook
Boosta hälsan med några nya tatueringar!

Boosta hälsan med några nya tatueringar!

På ett universitet i Alabama samlade forskare saliv från människor före och efter de hade tatuerat sig. Vad de kom fram till var att nivåerna av immunglobuliner och kortisol ändrades i kroppen efter gaddningen. De som dessutom hade fler tatueringar hade också ett bättre immunförsvar.

Så, nästa gång du blir förkyld, varför inte överväga en tatuering eller två?

Läs också:
Så påverkar alkohol din hy – i upp till 30 dagar
Därför ska stressade personer äta mer choklad
Champagne kan grå att du lever längre

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar