Annons

Annons

BILDSPEL: Café Opera 30 år
Annons


Charlotte Perrelli, Anna Sahlene och Lena Philipsson på Café Operas 30-årsfest.

Charlotte Perrelli, Anna Sahlin och Lena Philipsson på Café Operas 30-årsfest.

När den anrika nattklubben Café Opera firade 30-årsjubileum den 21 oktober var det gott om kändisar på den eftertraktade gästlistan. Bakom festligheterna stod Bindefeld, och förutom smårätter och bubbel bjöds det på ett uppträdande från gruppen Ace of Bace.

Erik Segerstedt och Michael Bindefeld.

Erik Segerstedt och Micael Bindefeld.

Genom åren har internationella celebriteter som Britney Spears, Christina Aguilera, George Michael, Halle Berry, Jennifer Lopez, Kylie Minogue, Mariah Carey, Michael Jackson, Prince och Robbie Williams gästat ”Caféet”.

Abbe Ibrahim, VD Operakällaren AB, berättar ett par roliga anekdoter:

Guns ’n’ Roses åt middag på Caféet innan de skulle spela på Stockholms Stadion. Det blev lite bråttom och bandet fick i stort sett gå på scen direkt från bilarna. Väl där upptäcktes det att Axl inte var med. Turnéledaren ringde till Caféet och frågade om de kunde se en rödhårig rocker – och de hittade honom vid Black Jack-bordet.

– Innan Eminems besök på Caféet hade skivbolag och management förberett i veckor. Endast det bästa var gott nog, den dyraste champagnen, den bästa hummern och mycket annat serverades. Eminem tittade på maten, kallade till sig en servitör och bad honom gå till McDonald’s för att köpa hamburgare.

Cafe-Opera-party

Bindefeld bjöd in till storslaget party när Café Opera firade 30 år.

Visste du att Café Opera var först med:

1. Stamgästkort (det kallades stamgästkort, inte VIP-kort).
2. Kvinnliga dörrvakter.
3. Att gästerna fick dricka alkohol vid baren. Innan Caféet öppnade var det inte tillåtet att gå runt med alkohol i handen på en restaurang/nattklubb.
4. Att erbjuda After Work. Detta var ingen planerad strategi från Café Opera, utan gästerna började komma dit på fredagseftermiddagar.

[nggallery id=467]

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Karina Ljungdahl/Bindefeld AB


Annons


TAGGAR
3 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar