Annons

Annons

Här är det billigast att köpa en Louis Vuitton-väska just nu

Planerar du att investera i en väska från Louis Vuitton? Här bör du köpa den – och den rätta tiden är precis just nu!

CHIC har tidigare förklarat varför du bör slå till på en Chanel-väska just i år. Detsamma verkar gälla våra lyxiga favoriter från Louis Vuitton och tack vare Brexit kan det vara värt att låta investeringen ske i Storbritannien.

Annons

Sedan det i somras stod klart att Storbritannien ska gå ur EU har pundet rasat och valutan hamnade snabbt på sin lägsta nivå på över 30 år. Under förra veckan rapporterade bland annat Affärsvärlden om att pundet har sjunkit ytterligare efter spekulationer om att den brittiska regeringen vägrar göra det lättare för landet att lämna EU samt att de inte kommer prioritera skyddet för finanssektorn.

Läs även Sju dyra köp som blir billigare på hösten
lv-

Mot svenska kronan har pundet försvagats till 10.72, i skrivande stund. Samtidigt har kronan försvagats mot både dollarn och euron.

Enligt en undersökning som BBC rapporterar om är Louis Vuitton-väskor och andra märkesvaror, på grund av det sjunkande pundet, just nu billigare i Storbritannien än någon annanstans.

Enligt rapporten kostade en Louis Vuitton Speedy 30 645 pund den 7 oktober, vilket motsvarar ungefär 6 900 svenska kronor. Detta i jämförelse med 760 euro, nästan 7 400 kronor, i Paris och 970 dollar, cirka 8 500 kronor, i New York samma datum. Det går med andra ord att spara en ganska stor slant på att shoppa väskan i London.

Men pundet spås stiga något framöver och inom sex till tolv månader kommer valutans värde dessutom anses som det ”nya normala”, vilket troligtvis får lyxvarumärkena att justera sina priser till övriga länder.

Så, det gäller att passa på nu om du vill göra en prisvärd affär!

Läs även:
Genialt knep! Så väljer du rätt kö när du shoppar
Så långt tid tar det att spara till en Chanel Boy Bag
Har du ont i ryggen? Din handväska kan vara problemet
Ida Sjöstedt: ”Det hittar du alltid i min sminkväska”

Bildkälla IBL, Mondadori

Annons
Annons

Annons

Laddar