Annons

Annons

Fyra enkla knep för att bli av med linjerna efter badkläderna

Den vanligaste (och mest oönskade) accessoaren under sommaren är de obligatoriska linjerna efter bikinin. Så här slipper du dem!

Det spelar nästan ingen roll hur försiktig du än är, du kommer ändå hem med spår av din bikini efter en hel dag i solen. De där vita, skarpa linjerna på ditt bröst och runt dina axlar passar inte jättebra till den snygga, axelbandslösa klänningen du ska ha på bröllopet någon dag senare.

Annons

Men det finns faktiskt knep för hur du kan minimera skadan. CHIC har listat de allra bästa här nedanför!

Ännu fler skönhetstips:
Guide: Så solar du rätt efter din hudtyp
Har du bränt dig i solen? Så lindrar du problemen
Sex enkla sminktips som gör att du ser piggare ut

1. Exfoliera huden för en jämn ton
Om du vill ha en jämn och fin solbränna så är det ingen nyhet att du faktiskt ska exfoliera kroppen innan en dag på stranden. Men de små kornen hjälper faktiskt mot linjer efter bikinin också.

Du kan nämligen göra linjerna mindre tydliga om du peelar området, då dämpas brännan och chansen att hudtonerna matchar är betydligt bättre.

2. Brun utan sol är räddaren i nöden
Brun utan sol är det säkra alternativet för en bränna utan linjer, om du vet vad du håller på med (läs tipsen här för bästa BUS-brännan). Det kan även rädda dig från de skarpa märkena efter dina badkläder.

Applicera brun utan sol på de ställen där linjerna är och försök hitta en bra nyans som matchar din nya solkyssta bränna allra bäst!

linjer efter bikini

Rosie Huntington-Whiteley visar upp linjerna efter sin bikini på röda mattan.

3. Solpuder är ett måste
Ett somrigt glow är aldrig fel. Jämna ut dina olika hudtoner med hjälp av ett snyggt solpuder eller en härlig bronzer. Det här är den bästa lösningen för att göra något åt problemet snabbt!

4. Fixera den nya brännan
Oavsett om du använder solpuder, bronzer eller brun utan sol så kan det kännas skönt att säkra upp din nya fejkade bränna. Det gör du bäst genom att applicera en setting spray.

Så innan du applicerar solpudret, börja med en primer för att sedan sminka dig och avsluta med en setting spray.

Läs även:
Inspiration: Kändisarnas snyggaste sminkningar
Tre vanliga foundationmissar som får dig att se äldre ut
Non-touring – den senaste trenden i skönhetsvärlden

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar