Annons

Annons

Caroline Roxy: ”Jag drack grädde för att gå upp i vikt”
Annons


Caroline Roxy vill gå upp i vikt.

Caroline Roxy vill gå upp i vikt.

Bloggaren Caroline Roxy har alltid varit smal och gjort sitt bästa för att gå upp i vikt. Hennes kylskåp är fullproppat med mat, för att hon ska kunna göra stora frukostar och mättande måltider. Hon jobbar ofta oregelbundna tider, med plåtningar och olika samarbeten och för en som behöver äta ofta är långa dagar utan riktig mat inget alternativ.

– Jag har alltid haft väldigt svårt att gå upp i vikt. Ett tag åt jag bara skräpmat för att gå upp i vikt, men jag upptäckte att det nästan var ännu sämre, för jag fck ingen näring i mig. Men jag var desperat. Jag var mycket smalare än nu och mådde dåligt på grund av det. Det var likadant för min bror, vi drack typ grädde till frukost. Det hjälpte inte heller. Sedan insåg jag att det enda som hjälpte var att styrketräna och att äta mycket och bra mat. Jag är väldigt noga med att få i mig tillräckligt många måltider varje dag och alltid, alltid en bra frukost. Det är det viktigaste.

Vad äter du då?
– Havregrynsgröt med proteinpulver i. Sedan brukar jag äta antingen ägg eller mackor – och mjölk! Jag är en riktig mjölktorsk. Jag dricker typ två liter mjölk om dagen.

Vad finns alltid i ditt kylskåp?
– Mjölk! Linfröolja brukar jag blanda i smoothies, det är ett lätt sätt att få i sig extra fett, bra fett. Likadant med mandelsmör. Jag har alltid ketchup hemma. Och blodpudding, det håller sig oftast väldigt länge. Mina kompisar bara: ”Usch! Varför har du det här?!” Blodpudding är ju asgott!

Finns det något du undviker i matväg?
– Jag äter helst inte färdiga mikromaträtter, då vet jag inte vad som är i och de innehåller inte så mycket näring. Då äter jag hellre lagad mat. Men det är svårt att undvika när jag är iväg på event och reser mycket, då blir det en del skitmat och jag har en tendens att äta väldigt mycket på McDonalds. Jag skyller på att jag har bråttom, men det kanske inte är hela sanningen… Jag vet att Big Mac är äckligt egentligen, men jag tycker att det är jättegott!

Hur gör du för att få i dig näring när du jobbar konstiga tider?
– Jag dricker alltid tre proteinshakes utöver måltiderna. Ibland kanske jag inte får mat på åtta timmar. Min kropp mår inte bra av det och dessutom brukar jag äta ganska ofta i vanliga fall och mår dåligt om jag väntar för länge. Shakes är faktiskt ett bra knep och jag tror att många hade mått bra av det, för då får man inga ”dippar”. Fitnessguru har portionspåsar som jag brukar blanda med mjölk.

Hur mycket tränar du?
– Jag tränar styrketräning tre eller fyra gånger i veckan om jag är hemma. Då har jag en personlig tränare också, som ger mig mördarövningar. Han vet att jag gärna går upp i vikt, så jag får övningar som är anpassade efter det. Jag började styrketräna för att gå upp i vikt och gick upp nio kilo första året. Om jag inte tränar tappar jag vikt ganska fort.

Vad har du för andra mål med din träning?
– Största anledningen till att jag tränar är att kroppen mår bra och blir stark. Jag har inte varit förkyld på jag vet inte hur länge. Det känns som att det beror väldigt mycket på träningen. Jag orkar mer och blir pigg. Sedan gillar jag endorfnkicken också.

Känner du dig fortfarande för smal?
– Jag går gärna upp mer, men jag mår inte dåligt för det nu. Nu tycker jag att jag är smal på ett tränat sätt. Men jag skulle ju inte bli ledsen om jag fck några kilo till.

Läs även:
Caroline Roxy designar skinnjacka för Jofama
Caroline Roxy: ”Så bär du magkorta toppar”
Caroline Roxy om sitt stora intresse för fotografi

Caroline Roxy på CHIC-galan 2015.

Caroline Roxy på CHIC-galan 2015.

Så här ser det ut i Caroline Roxys kylskåp.

Så här ser det ut i Caroline Roxys kylskåp.

Av: Helena Skoog Foto: Stella Pictures, Pavel Maira


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar