Annons

Annons

Cecilia Forss: ”Hela min uppväxt var en enda stor stilmiss”
Annons


Cecilia Forss är aktuell som modell för MQs julkampanj.

Cecilia Forss är aktuell som modell för MQs julkampanj.

CHIC fick en exklusiv intervju med skådespelerskan Cecilia Forss, aktuell som MQs nya modell tillsammans med kollegorna Petra Mede och Cecilia Frode, och pratade mode, konstiga fans och Hollywood.

NAMN: Cecilia Forss.
ÅLDER: 25.
BAKGRUND: Har medverkat i flera stora TV-produktioner – bland annat ”Raj raj”, ”Hus i helvete”, ”Hål i väggen” och ”Sverige pussas och kramas”. Tillsammans med Martin Soneby ledde hon programmet ”Silent Library” på Kanal 5. Spelar Cindy i ICA-reklamen sedan 2008. Medverkar i filmerna ”Masjävlar” och ”I rymden finns inga känslor”. Är även Acnes provmodell för storlek 36.

Cecilia Forss syns överallt just nu – på bioduken i filmen ”I rymden finns inga känslor”, i TV-serien ”I Anneli” på SVT, som Cindy i ICA-reklamen och nu över hela landet som modell för MQs julkampanj.

– Ja, det konstiga är att man vänjer sig. Jag är ganska bra på att koppla bort det också eftersom jag ser det som en karaktär, jag blir stylad, mejkad och så vidare. Jag blir en karaktär, berättar Cecilia när CHIC ringer upp henne.

Är det många som kommer fram till dig på stan?
– Nej det vet jag inte. På landet är det ju en annan stämning än i Stockholm, där tittar de mer.

Några som är otrevliga?
– Nja, det kan komma fram en del småglin som ska göra sig lustiga över en. Förra veckan var det några pojkar i 12-årsåldern som sprang och efter mig, knackade på ryggen och sa: ”Du är mitt fan!”. Det var ju fel, det ska ju vara tvärtom liksom. Det är ju jag som ska säga så. Annars är de flesta trevliga.

Bakom kulisserna på MQs kampanjplåtning.

Bakom kulisserna på MQs kampanjplåtning.

Berätta om kampanjplåtningen, hur var det att jobba med Petra Mede och Cecilia Frode?
– Det var väldigt roligt, vet inte om jag ska avslöja så mycket egentligen. Men jag kan säga att vi var tre kvinnor med starka viljor. Petra och Cecilia är ju väldigt roliga. Det hände väldigt mycket, det är underbara tjejer. I slutet av dagen, när vi hade tagit slutbilden, gick vi loss och rev varandra i håret, förstörde sminket och gick helt loss framför kameran.

Hur ser ditt förhållande till mode och kläder ut?
– Jag är nog väldigt intresserad, men det kommer bara naturligt. Jag älskar modemagasin. Jag älskar att handla kläder, men jag tänker aldrig att det ska vara högsta mode och ”det här ska jag ha nu”, men jag är jätteintresserad.

Hur skulle du beskriva din klädstil?
– Jag gillar verkligen skor! Det är viktigt att skorna är bekväma, jag skulle aldrig ha skor som bara är praktiska men de måste vara bekväma och skitsnygga. Jag har ett par Dr Martens som jag har haft i flera år och som jag använder både när jag går ut och när jag är ute i skogen. Men den senaste tiden har jag försökt bygga upp en mer basig garderob. Jag brukar handla dyrare plagg, inte så mycket impulsköp utan mer vuxna köp.

Backstage på MQs kampanjplåtning.

Backstage på MQs kampanjplåtning.

Vilken är din värsta stilmiss?
Ja, jag gjorde nog stilmissar under hela min uppväxt. Jag växte upp i Falun och när jag kom till Stockholm klädde jag upp mig och man trodde att man skulle bli en annan person, gjorde konstiga impulsköp och så. Hela min uppväxt var en enda stor stilmiss!

Har du några favoritdesigners?
– Jag älskar Acnes höstkollektion så mycket att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jamen, jag dör! Jag är upp över öronen förälskad i Acne. Sen gillar jag Carin Wester och Whyred också, jag bar en Whyred-klänning på premiären av ”I rymden finns inga känslor”.

Ditt bästa köp?
– Mina Dr Martens. Jag har ett par svarta och blommiga. Sen så köpte jag ett par Filippa K-kängor på en outlet. Det är så bra när man köper skor secondhand, då är de ingådda, det är det bästa.

Och ditt sämsta köp?
– Åh, det måste vara den där fruktansvärda jackan. Vad var det för jacka nu igen? Just det, Canada Goose-jackan! Jag kände mig skiträtt när jag köpte den och min mamma var så glad över att jag äntligen hade köpt en varm jacka, men den kändes aldrig riktigt jag. Jag skämdes fruktansvärt varje gång jag hade den så jag gav den till mamma som brukar ha den när hon går ut med hunden.

Ditt bästa stiltips?
– Torrschampo, det är så bra! Jag har testat massor med olika märken. Håret får stadga och blir fluffigt och härligt.

Din senaste film, ”I rymden finns inga känslor”, är Sveriges Oscarbidrag. Är Hollywood nästa steg för dig?
– Det är klart, om jag skulle få frågan, om jag ville spela in en film i Hollywood, så skulle jag tacka ja! Men det är inget jag känner för just nu, jag har precis börjat bygga en karriär här hemma. Sverige passar mig, men det är klart att jag inte skulle tacka nej direkt.

Läs även: Backstage med Helena af Sandeberg för MQ

Cecilia på biopremiär med fästmannen Alexander Salzberg.

Cecilia på biopremiär med fästmannen Alexander Salzberg.

Av: Malin Ny Fotograf MQs julkampanj: John Scarisbrick Övriga bilder: All Over Press, Stella Pictures


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar