Annons

Annons

Charlotta Flinkenberg: De var bäst (och sämst) klädda på kronprinsessan Victorias bröllop
Annons


Intro wedding

Världens kungligheter och svenska näringslivseliten klädde upp sig till tänderna i lördags då kronprinsessan Victoria gifte sig med Daniel Westling. Men vilka lyckades egentligen bäst till klädkoden frack? CHICs chefredaktör Charlotta Flinkenberg har granskat gästernas kläder och fäller här sin dom.

Av Charlotta Flinkenberg Foto: Stella Pictures, All Over Press

5 betyg

5 KRONOR

5 kronor, del 1

Kronprinsessan Victorias brudklänning signerad Pär Engsheden var en riktig dröm i sidenduchesse med femmeterssläp. Vacker ringning och lite ”edgy” (om nu klänningar kan vara det i så här konservativa sammanhang…) med den korta ärmen. Fina detaljer också som att Victoria valde att hedra sin mamma, drottning Silvia, genom att bära samma spetsslöja som hon gjorde vid bröllopet med Victorias pappa Kung Carl Gustaf 1976. Även kamédiademet är en familjeklenod. Skorna kommer från Roger Vivier.

5 kronor, del 2

Från vänster: Spanska prinsessorna vet minsann hur man ska klä sig eldigt och sticka ut! En fantastisk rosa klänning med spännande puffskärning och pärlbroderad matadorjacka valde prinsessan Elena. Jag har aldrig sett något liknande, helt smashing! Prinsessan Cristina av Spanien var inte sämre hon utan valde en härligt turkosgrön chiffongklänning med supersnygg drapering. Extremt svårburen färg men hon grejar verkligen att bära upp den. Kanon! Bland de snyggaste på hela bröllopet (förutom Victoria förstås), var Tatiana Blatnik, flickvän till prins Nikolaos av Grekland. Hon såg ut som en Hollywood-stjärna på Oscargala i den där ljuvliga klänningen. Oerhört vackert med kombon av ljusgrått, guld och pastellkrämfärgat.

Betyg 4

4 KRONOR

4 kronor, del 1

Från vänster: Prinsessan Madeleine kan ibland få för tantiga klänningar på så här officiella tillställningar, men i lördags måste hon ha fått vara med och bestämma själv. Den här ljusblå volanghöjdaren med paljetterat liv är en riktig ögonbrynshöjare och perfekt för en så ung och moderiktig prinsessa som Madde. Mamma Silvia levererar pondus och karisma i sin syrénlila/ljusrosa klänning med vackert spetsbroderi med gnistrande pärlor. Och vilka juveler! Här snackar vi statementsmycken som bara en drottning kan bära upp! Drottning Rania av Jordanien kom i en lavendelfärgad coutureklänning från Giorgio Armani Privé. En av festens enklaste, men samtidigt chicaste klänningar. Stiligt med clutchen i silver som bryter av den monokroma trenden.

4 kronor, del 2

Från vänster: Prinsessan Märtha Louise av Norge vågar sig på en glatt rosa klänning, vilket piggar upp bland alla pasteller. Aningen okonventionell drapering av tyget, man får lite origamivibbar vilket är roligt utan att bli för opassande trendigt. Kronprinsessan Mary av Danmark rankas som en av världens främsta modeprinsessor. Det visar hon prov på här med denna turkosa chiffongklänning av gudinnemodell med vacker diskret spets på axlarna. Vilken oerhört vacker klänning på en så stilig kvinna!

Betyg 3

TRE KRONOR

3 kronor, del 1

Från vänster: Kronprinsessan Mette-Marit av Norge valde en ljusblå volanghistoria som är söt med sin lager på lager-känsla. Drottning Margrethe av Danmark är ett riktigt rivjärn vilket hon visar med en knallgrön sidenskapelse som visar var skåpet ska stå. Väldigt regal med markerande accessoarer, en tidlös modell som lika gärna kunde ha burits på Silvias bröllop.

3 kronor, del 2

Från vänster: Anna Westling Blom är smashing i sin fuchsiafärgade bladkreation! Jag är inte så dödsförtjust i valet av väska som ser billig och malplacé ut, men klänningen är outstanding – och vad fin hon är i håret! Statsministerfrun Filippa Reinfeldt i en snofsig klänning från sin namne Filippa K. Hade fått högre betyg om inte färgen var så trist. Filippa klarar av starkare färger än så här. Prinsessan Rosario av Bulgarien valde en skir klänning med fina blomapplikationer och hög trendfaktor med de där fjädrarna vid bysten som fin detalj. En jättesnygg klänning som hade platsat på röda mattan i Hollywood!

3 kronor, del 3

Från vänster: Drottning Sonja av Norge fick massor av beröm för sitt korallfärgade volangval. Jag tycker den är härlig, men känner samtidigt att volangerna på capen blev lite too much även för mig. I övrigt är hon fantastiskt stilig! Supersnygga kronprinsessan Letizia av Spanien bär en oerhört tjusig och skir klänning med fina blomapplikationer i sommarens hetaste ickefärg nude.

Betyg 2

TVÅ KRONOR

2 kronor, del 1

Från vänster: Prinsessan Alexia av Grekland får viss stilpoäng för att hon törs bryta normerna och välja värsta glitterblåsan till en sån här tillställning. Men det finns faktiskt vissa konservativa regler man bör följa på kungabröllop. Klänningen gör sig bättre på scen i Las Vegas, där hade den varit fantastiskt! Och lite fräckt att försöka stråla mer än bruden…Prins Albert av Monacos donna Charlene Wittstock ger sig på årets modefärg nude vilket är flott, men fasen vad beige och tråkigt! Hela hon är som en vandrande, sval concealer. 

2 kronor, del 2

Från vänster: Kronprinsessan Máxima av Nederländerna har en sjöjungfrumodell som inte känns särskilt modern även om den framhäver hennes snygga former rejält. Färgen känns tråkig och modellen är lite tantig överlag. Malena Ernman är kvinnan som brukar bära upp eleganta långklänningar med pondus, men här gick det faktiskt helt åt pipan! Tajta sjöjungfruklänningar i siden kräver en enormt välsydd passform och bra underkläder. Ingetdera finns här. Och det ser ut som om hennes bröst håller på att poppa upp ur urringningen. Försöket med tokrolig håraccessoar misslyckas också.

Betyg 1

EN KRONA

1 krona, del 1

Från vänster: Lena Adelsson Liljeroth är tillräckligt solbränd för att bära upp den fräscha korallfärgen. Det är det snällaste jag kan säga om klänningsvalet. I övrigt är den förfärligt daterad med den där horribla kragen i XL. Antonia Ax:sson Johnson brukar få till det bättre än så här, så jag är oerhört förvånad över hennes omdömeslösa val av vinterklänning med svarta (!) strumpbyxor. Och dessutom känns klänningen för kort för ett frackbröllop. Drottning Beatrix av Nederländerna väljer en tvådelad så kallad grand toilette och för att ge mig på en ordvits så kunde hon ju ha spolat den redan på idéstadiet. Herregud!

1 krona, del 2

Från vänster: Mona Sahlin får inga röster av mig i modesammanhang med den DÄR tantiga kreationen i sidentaft. Pampig förvisso, men svårburen färg och en modell mer anpassad för någon i 100 årsåldern. Nu är ju rött mer eller mindre förbjudet i bröllopssammanhang men hon borde ändå ha satsat på en röd blåsa tycker jag, hade varit ett roligt statement. Prinsessan Laurentien av Nederländerna bör visserligen prisas för sitt modemodiga val, men helheten blir ändå rörig och tapetliknande. Det diagonala bandet i orange krockar med obibältet i siden och frisyren i kombination med den där tiaran känns både tantig och för flickig på samma gång. Men skorna är jättefina!Annons


TAGGAR
5 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar