Annons

Annons

Charlotta Flinkenberg: ”Julgranen klär jag som en syriansk brud”
Annons


God jul, önskar Charlotta Flinkenberg!

God jul, önskar Charlotta Flinkenberg!

CHICs chefredaktör Charlotta Flinkenberg älskar julen och sparar inte på krutet när det ska lagas mat, köpas julklappar eller pyntas. Mer om det och hennes mest plånboksvänliga julklappstips nedan.

Var och hur kommer du att fira jul i år?
– I år är det jag och min man som står för julkalaset, så min mamma och hela min mans familj kommer hem och firar med oss. 14 personer och tre hundar… Vi går all in med massor av mat, för mycket julklappar (paketöppningen tar minst tre timmar!), glögg, godis, sällskapsspel och mys. Firandet börjar kl 13 och slutar inte förrän långt in på natten.

Vad är det bästa med julen?
– Det är min favorithögtid och jag gillar faktiskt allt med julen: dofterna, maten (dock inte sillen som är en av få saker jag inte äter på julbordet), stämningen, att man får kitscha till det hemma med överdådigt pynt och liknande. Vi har två granar, en vit i plast och en äkta. Den riktiga granen klär jag som en syriansk brud med massor av vackra kulor och bling bling. Nu när jag är mamma så är det extra roligt med julen eftersom barnen blir så uppspelta och förväntansfulla. Det är verkligen härligt att få umgås med familjen och hinna prata och mysa ihop.

Vad önskar du dig i julklapp?
– Fårskinnstofflor med rejäl sula! Jag sliter ut ett par i månaden under vintern. Är väldigt frusen, särskilt om fötterna.

Vilken är den bästa respektive sämsta julklapp du har fått?
– Strumpor med fult tryck och dessutom i fel storlek var kanske ingen höjdare… Överlag händer det rätt ofta att jag får julklappar som jag misstänker att givaren var mer sugen på själv. Men det kvittar faktiskt, de som står mig närmast får jag alltid jättefina julklappar av. Min man är fantastisk på gåvor, han brukar köra färre men värre-principen. De svarta kuverten från Nathalie Schuterman som innehåller presentkort med femsiffriga belopp brukar jag gilla mest!

Har du något billigt och bra julklappstips?
– Handla inte på de dyra varuhusen utan välj en oglamourös leverantör, typ Rusta, Clas Ohlson eller Överskottsbolaget. Där har de ofta jättebra och billiga julklappar till större del av familjen, ibland precis samma saker som säljs dyrare på andra ställen. Lägg lite extra slantar på inslagningen istället med fint papper och lyxiga snören så kommer presenten att se dyrare ut! Om du har tid: hemgjorda presentkorgar känns personligt och exklusivt: köp någon billig korg på Ikea eller liknande, fyll den med hemlagat godis, kaffe i lösvikt, nötter, nån flaska glögg eller Prosecco och nån billig Bodyshop-kräm och så slår du in allt med cellofanplast och rosett.

Vem skulle du vilja önska god jul, förutom dina nära och kära?
Dr Mukwege, som vi skrev om i CHIC som kom ut i september, som har vikt sitt liv åt att operera oskyldiga som drabbats i krig, som våldtäktsoffer och barn som blivit lemlästade i det fasansfulla kriget i Kongo. Dr Mukwege, som trots dödhot fortsätter sin kamp för att ge dessa kvinnor och barn en någorlunda fredad zon på Panzisjukhuset. Jag skänker en extra stor summa pengar till det sjukhuset i jul – gör det du med, här.

Läs även: Victoria Silvstedt: ”Julen är min bästa tid på året!”

Dr Mukwege  på Panzisjukhuset i Kongo.

Dr Mukwege på Panzisjukhuset i Kongo.

Dr Mukwege. Foto: Torleif Svensson

Dr Mukwege. Foto: Torleif Svensson

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar