Annons

Annons

Charlotta Flinkenberg: ”Min klänning är en äkta nyårsblåsa!”
Annons


Gott nytt år, önskar Charlotta Flinkenberg i sin klänning från MSGM!

Gott nytt år, önskar Charlotta Flinkenberg i sin klänning från MSGM!

CHIC har ställt några snabba frågor inför det nya året till våra bloggare. Hur firar de nyår, vad ser de fram emot nästa år och har de några nyårslöften? Här är vad Charlotta Flinkenberg svarade.

Hur kommer du att fira nyår i år?
– Vi ska vara hemma hos oss, min svärfar och några vänner till oss kommer. Vi tar det ganska lugnt och ställer inte till med något untz-untz-party, men lägger mycket krut på maten. Det blir trerätters med hummer, skumpa, ugnsgrillad kalkon (eller kanske något annat, har inte spikat menyn än), en komplicerad och god efterrätt med hög imponeringsfaktor, drinkar och vacker dukning.

Har du några bra tips för en lyckad nyårsfest?
– Se till att ha bra snacks och plockmat innan själva middagen börjar. Då kan gästerna sköta sig själv medan du förbereder maten. Ett mycket enkelt snabbknep till plockmat är smördegspinnar, alltså man tar vanlig fryst smördeg, delar den i avlånga remsor, tvinnar remsorna, penslar med ägg, strör över flingsalt och riven parmesan, lite svartpeppar och tjoff in i ugnen på hög värme. Sen kommer de ut frasiga och eleganta och funkar fint till Proseccon. Andra tips är att i förväg ha ordnat en bra playlist via Spotify eller liknande. Då slipper man tjafs på plats när alla ska komma och pilla med sina musikfavoriter. Jag rekommenderar också glitter i alla former, i håret, på naglarna, i dukningen, i sminket, på kläderna. Och tomtebloss är alltid kul som dekor oavsett rätt.

Hur snygg kommer du att vara på nyårsafton?
– Jag satsar på att vara jäkligt snygg till nyår! Jag brukar vara sugen på att glamma till mig efter mellandagarnas sunkiga förfall då jag hasar omkring i fläckiga mjukisbyxor och tofflor. Jag brukar dock vara för stressad för att ha hunnit fixa håret eftersom vi ofta firar nyår hos oss, så jag sätter upp håret med en sån där fusk-donut. Sprayar. Och sen går jag all in på ögonmakeupen. Läppstiftet äter/dricker man ändå bort. Men det kommer bli mycket eyeliner, vissa guldinslag och lösögonfransar. Och så tänker jag ha min fina fireworks-klänning med motiv av fyrverkerier från MSGM som jag bar på Chicast-galan i höstas. Det är en äkta nyårsblåsa!

 Vad har varit bäst med 2012?
– 2012 var i mångt och mycket ett jobbigt år för min egen del i och med det som hände med CHIC. Men det bästa är väl ändå stödet jag och redaktionen fått från både väntat men även oväntat håll.

Vad ser du fram emot med 2013?
– Att få utveckla varumärket CHIC, vi har så sjukt mycket spännande saker på gång som ska bli roligt att få sjösätta. Jag ser även fram emot min nya roll som förlagsredaktör och har förstått att det kommer att innebära oerhört kreativa (och även krävande) utmaningar, vilket passar mig.

Har du något nyårslöfte?
– Att hålla skrivbordet städat och mitt kontorsrum representativt. Nu är det belamrat av papper, tidningar, kartonger, kläder, skor, prylar, varuprover och allt möjligt. Jag vill att det ska vara så där minimalistiskt och fashionabelt som vissa tror att man har det när man jobbar med det jag gör.

Gott nytt år, önskar Charlotta Flinkenberg i sin klänning från MSGM!

Gott nytt år, önskar Charlotta Flinkenberg i sin klänning från MSGM!

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar