Annons

Annons

Charlotta Flinkenberg: ”Så är SATC-stjärnorna på riktigt”
Annons


Samantha, Carrie, Charlotte och Miranda från "Sex and the City".

Samantha, Carrie, Charlotte och Miranda från "Sex and the City".

CHICs chefredaktör Charlotta Flinkenberg har träffat och intervjuat de fyra stjärnorna i ”Sex and the City”. Här avslöjar hon detaljerna bakom kulisserna, vem som var trevligast, vem som var på sin vakt, vem som var blygast och vem som glatt tog emot en souvenir ifrån Sverige…

Av Charlotta Flinkenberg Foto: Stella Pictures

Jag träffade superstjärnorna Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon och Kristin Davis i New York inför premiären av den första ”Sex and the City”-filmen 2008. Det var journalister influgna från hela världen, från Brasilien, Italien, Australien, Tyskland, Japan och så bara jag och en journalist till från Sverige. Man hade dukat upp en jättefin buffé i ett av hotellrummen som pressteamet fick låna, med italiensk plockmat och bakelser. Och så visade de trailern till filmen på repeat så att jag till slut kunde alla repliker utantill…

Så var ”Charlotte”, spelad av Kristin Davis:

Kristins skönhet imponerade på mig. Hennes hår är lika tjockt som i en reklam för hårschampo och ser helt naturligt glansigt ut. Hon har totalt felfri hy och jag satt ändå bara en meter ifrån henne och granskade varenda por. Kristin är väldigt artig och påminner rätt mycket om sin konservativa och lite småpräktiga rollfigur. Hon satt rak i ryggen, spärrade upp ögonen och var mycket välartikulerad. Jag frågade om hon är lika pryd privat och det tycker hon absolut inte att hon är. Jag tog en bild (det var förbjudet) på Kristin och en brittisk, ettrig reporter (som skriver åt New Woman, She, Glamour m fl i U.K) då Kristins agent plötsligt stormar in och nästan sliter kameran ur handen på mig. Men Kristin var väldigt elegant och skötte det hela snyggt utan att verka besvärad. Hon nämnde att det var svårt att dejta via nätet, och att hon inte törs gå ut med sin riktiga identitet. Och så talade hon rätt öppet om sitt tidigare alkoholmissbruk. Hon var sympatisk, men kändes mest proffstrevlig. Men hon var vansinnigt vacker. Faktiskt snyggare i verkligheten än på film.

Så var ”Samantha”, spelad av Kim Cattrall:

Kims charm knockade mig totalt. Det här är en kvinna i 50-årsåldern som har humor, självdistans, integritet och ett imponerande intellekt. Hon ser rätt stram ut i ansiktet, det känns som om hon ringt Botox-doktorn både en och tre gånger. Hon har hållning och pondus som en grekisk gudinna och bar passande nog en draperad Balenciaga-klänning i krämvitt under intervjun. Kim drar självmant många paralleller till sin rollfigur Samantha och hon verkar trivas i rollen som mansslukerska även privat, det verkar i alla fall inte vara något som stör henne. Svaren från Kim var ärliga och rappa, ibland kom det några cyniska gliringar mot den manschauvinistiska filmbranschen eller unga skådisar som knarkar ner sig.

Så var ”Miranda”, spelad av Cynthia Nixon:

Cynthia är den av de fyra som verkar mest obekväm med uppmärksamheten. Hon är tillbakadragen, blyg och hela hennes kroppsspråk signalerar att hon hellre vill därifrån så fort det bara går. Men jag fick ändå en känsla av att hon är en person som ställer upp, en god väninna. Det kom fram att hon är den som många av de andra talar varmast om. Hon och SJP mailar varandra ofta och träffar varandra då och då, de har även känt varandra längst. Hon var dock inte det minsta besvärad av att prata om sin bisexualitet. Jag frågade om hon trodde att det underlättade för henne att outa detta i en så pass gay-tolerant stad som New York och det trodde hon absolut. När jag ställde den frågan höll den japanska reporterns tolk på att sätta kaffet i halsen. Hon hade uppenbarligen inte läst på att Cynthia då precis blivit ihop med en kvinna (Cynthia har barn sedan tidigare).

Så var ”Carrie”, spelad av Sarah Jessica Parker:

Jag visste redan innan att SJP skulle vara liten och nätt, men inte SÅ kort… Jag var huvudet högre än hon, ändå hade hon skyhöga Brian Atwood-klackar. Sarah Jessica hade varit magsjuk i två dagar (smittad av sin son) och var rätt blek och trött. Hon petade i en sallad och bjöd mig på chokladkakor. Själv orkade hon knappt äta något och hon var väldigt nervös över att jag skulle läsa in något ätstört i det beteendet och poängterade frankt att hon ÄR så där liten av naturen. Att hon äter mycket ”I’m a big eater, I love going to restaurants” och jag tror henne faktiskt. Vi pratade en del om Hollywoods utseendeideal och hon tyckte det var fantastiskt med kvinnor som törs bejaka sina kurvor. Hon sa att hon önskade att hon hade begåvats med större tuttar och höfter, men att det är så här hon ser ut. Vilket förvisso inte är så illa. SJP må vara väldigt petite, nästintill mager, men hon har en fantastisk hållning – som en prima ballerina. Hon rör sig med grace och jag kände mig superklumpig, som en jätteskandinav i hennes sällskap. Hennes hår och makeup var fullständigt perfekt. Jag har aldrig sett någon med så snygg makeup! Sarah Jessica Parker var på sin vakt, hon ville inte prata om sin familj eller sin man (men jag lyckades lura henne att göra det ändå) och jag fann henne väldigt charmerande. Samtidigt gav hon ett dubbelt intryck, hon hade nära till det klassiska Carrie-gapskrattet men jag tyckte att hennes ögon var ledsna. Eller så var hon bara trött av maginfluensan. SJP fick två presenter av mig, ett handblåst Kosta Boda-glas (hon samlar på den typen av konstföremål) och en gosedjur föreställande en älg till sin son. ”So sweet! Is that a raindeer?” frågade hon.

Flinkenberg Sarah Jessica Parker

Charlotta Flinkenberg med sin idol Sarah Jessica Parker.


Annons


TAGGAR
5 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar