Annons

Annons

Charlotta Flinkenberg: ”Varför blir det en sån grej att vara gay?”
Annons


För Charlotta Flinkenberg är det ingen större grej att man är gay.

För Charlotta Flinkenberg är det ingen större grej att man är gay.

Homosexualitet har funnits i min vardag hela min uppväxt. Det hånglades i damernas omklädningsrum rätt ogenerat när jag spelade fotboll och jag hade en av dåtidens mest kända flator som tränare, Pia Sundhage. Jag var 16 år och tänkte inte så mycket på det. Inte heller på att tränaren vrålade ”kom igen nu gubbar!” till oss tjejer på planen eller att alla fick rätt så butchiga nicknames baserade på våra för- eller efternamn (jag hette då Gustafsson och blev såldes ”Gusse”, Annicka Benckert blev ”Benke” och så vidare).

I min bransch verkar dessutom många gaykillar som fotografer, stylister och makeupartister. Ja, nu generaliserar jag – men så är det oftast. Flera av dessa är nära vänner till mig även privat. Jag har anställt bisexuella tjejer som varit öppna med det, haft bögar till chefer och jag har festat med transexuella och haft roligare de kvällarna än någon annan gång jag kan minnas.

För mig är det ingen större grej att man är gay. Jag kan till viss del förstå och respektera svårigheterna och våndan att komma ut och berätta för sina föräldrar, sina kollegor, sina vänner. Samtidigt tycker jag att det är rätt hemskt och förbannat passé att det blir en sån jävla riksnyhet så fort en kändis i Sverige väljer att avvika från heteronormen.

Jaha, Kajsa Bergkvist dumpade Måns för en annan kvinna. Anja Pärson är lesbisk. Anton Hysén har legat med både tjejer och killar men är numera öppet homosexuell. Ärligt talat så struntar jag i detta. Det är ju – egentligen – lika ointressant som att jag skulle berätta att jag är hetero.

31 juli till 4 augusti pågår Pridefestivalen i Stockholm. Jag tänkte vara där. Om du också ska gå dit, vifta med detta härliga CHIC-omslag med regnbågslogga så jag känner igen dig som läsare! Om du är bög, flata, bi, geting, straight eller transa kvittar. Bara du är CHIC!

Charlotta Flinkenberg, chefredaktör

AnnaLynne McCord pryder omslaget på CHIC nr 16-2012!

AnnaLynne McCord pryder omslaget på CHIC nr 16-2012!


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar