Annons

Annons

Charlottas hårinspiration: Årets Chicaste Gäst Madelene Billman
Annons


Det var ingen slump att Årets Chicaste Gäst Madelene Billman och CHICs chefredaktör Charlotta Flinkenberg hade likadana frisyrer på galan i torsdags. Charlotta förklarar:

– Jag brukar ha antingen stramt uppsatt på gala, med knut eller fläta, eller så har jag hollywoodsvall med extensions. Men detta år ville jag göra något helt nytt, lite busigare och stökigare. Dels för att jag alltid har varit lite kär i den där rufslockiga looken (typ Sandy när hon blir tuff i ”Grease”) men även av praktiska skäl; det behövdes en frisyr som skulle klara av alla hektiska klädbyten backstage mellan varje utgång på scen. När jag såg en bild på Madelene Billman tidigare i veckan blev jag frälst och visade min duktiga frisör Linda den och sa: “I want her hair!”. Jag är mycket nöjd även om jag såg ut som trollet Rulle imorse när jag vaknade, haha… Det gick åt lite balsam för att få det någorlunda normalt igen.

Vi ställde några frågor till frisören Linda Beronius, education magager på Maria Nila.

Hur gjorde du frisyren?
– Först så fönade jag håret rakt, sedan lockade jag det med en konformad locktång. Efter det tuperade jag hårbotten och applicerade en så kallad ”bounce”, det vill säga ett nät med löshår.

Vad använde du för produkter?
– Innan jag plattade håret använde jag en Flattening Spray med värmeskydd. Till lockarna hade jag Kolorit Ocean Spray, en texturspray för att ge håret fyllig struktur, och sedan avslutade jag med Dry Schampoo. Samtliga produkter från Maria Nila.

Slutresultatet?
– Mycket volym, lockar och struktur. Lite vildare och sexigare istället för klassisk Hollywood-glamour.

Hårig kram mellan Charlotta och Madelene på scen.

Hårig kram mellan Charlotta och Madelene på scen.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Pavel Maira


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar