Annons

Annons

Charlotte Perrelli: ”Michael Jackson var ett geni!”
Annons


Michael Jackson, 29/8 1958 - 25/6 2009.

Michael Jackson, 29/8 1958 - 25/6 2009.

Nyheten om Michael Jacksons död har slagit ner som en bomb, inte minst bland andra artister, som ofta sett honom som en stor inspirationskälla. Här är vad några har att säga.

Charlotte Perrelli: – Michael Jacksons musik har förmodligen präglat de flesta av oss. Jag minns min första modevisning jag gick till Michaels ”Bad”, det  kändes som om han uppfann ett helt nytt sound. Vilket geni! Idag 25 år efter Thriller sitter fortfarande musiker och lyssnar på basgången av den där fantastiska låten och gör allt för att kopiera soundet.

Madonna: – Jag kan inte sluta gråta. Jag har alltid beundrat Michael Jackson. Världen har förlorat en av de stora, men hans musik kommer att leva vidare för alltid. Mina tankar går tills hans barn och hans familj.

Lisa-Marie Presley, som var gift med Michael på 90-talet: – Jag är så väldigt ledsen. Mitt hjärta blöder för hans barns skull, som jag vet betydde allting för honom och hans familj. Det här är en stor förlust på så många sätt att jag inte har ord för det.

Brooke Shields, som har dejtat Michael: – Mitt hjärta överväldigat av sorg över förlusten över min vän Michael. Han var en fantastisk vän, artist och tillgång till världen.

Beyoncé: – Det här är en så tragisk förlust och fruktansvärd dag. Den ojämförlige Michael Jackson har gjort ett större intryck på musik än någon annan artist. Han var magisk. Han var det han alltid kämpade för att vara; kungen av pop.

Britney Spears: – Jag såg fram emot att se hans show i London. Vi skulle turnera i Europa samtidigt och jag hade planerat att flyta dit och se honom. Han har varit en stor inspiration hela mitt liv och jag är förkrossad att han är borta.

Justin Timberlake: – Jag finner inga ord för att beskriva hur djupt ledsen jag är över Michales bortgång. Vi har förlorat ett geni och en ambassadör, inte bara för popmusik, utan för all musik.

Aftonbladet har sammanfattat vad några svenska musikprofiler sagt.

Läs även: Charlotta Flinkenberg: “Mitt elektriska möte med Michael Jackson”

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: All Over Press


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar