Annons

Annons

CHIC fyller 1 år! Charlotta Flinkenberg sammanfattar
Annons


CHICs chefredaktör Charlotta Flinkenberg.

Ett helt år med CHIC har passerat och ikväll ska det firas med en stor fest på Undici. CHICs chefredaktör Charlotta Flinkenberg berättar om året som gått och vad ni läsare har att vänta er av tidningen som tvååring. 

CHIC fyller ett år, hur känns det?
– Overkligt, men kul. Tiden går ju fort då man har roligt! Det känns som bara häromveckan vi stod och packade 1400 rosa CHIC-goodiebags till vår lanseringsfest.

Charlotta i början av CHIC-året!

Vad hade du för förväntningar på CHIC innan lanseringen?
– Att vi skulle bli en svensk glossy biweekly som erbjöd både kvalitet och kvantitet. Jag ville att vi skulle dominera svensk press då det handlade om shopping. Det har vi även gjort. Ingen annan tidning visar lika många shoppingtips varje månad som CHIC. Ingen annan visar heller lika många smarta stylingråd, sammansatta av en kompetent redaktion som arbetat med mode, trender, skönhet och kändisar i flera, flera år.

Hur har första året med CHIC varit?
– Stressigt, galet, slitsamt, spännande, roande, oroande, utvecklande, lärorikt och väldigt, väldigt roligt. Vi har skrattat mycket, även då det varit som mest att göra…

Vilket är ditt bästa CHIC-minne från året som gått?
– Gud, det finns många höjdpunkter: Lanseringsfesten med vår magnifika modevisning i samband med “Sex and the City”-galapremiären, när jag intervjuade Sarah Jessica Parker och mina andra idoler från SATC i New York, Csillas initiativ till “Sy för livet”-kampanjen, mina och modechef Huldas fashionresor till visningarna i Milano, när hela redaktionen var på storslagen och dekadent Aller-fest i Köpenhamn med gycklare och dvärgar och vår knäppa konferens till Gävle… Jag vet inte vilket jag ska välja!

Vilket är ditt favoritomslag?
– Jag har tre favoriter, nr 4/2008 med Charlize Theron och så vårt senaste (nr 13/2009) med Charlotte Perrelli. Men jag gillade även nr 9/2009 med Silvstedt eftersom det hade en fräschör och udda färger vilket gjorde att det stack ut i tidningshyllan.

Charlottas favoriter.

Vad är du mest stolt över?
– Att vi sålde otroliga 91 500 exemplar av lanseringsnumret. Helt fantastiskt. Vi har även lyckats få 96 000 läsare på mindre än ett år vilket är en mycket fin siffra för en helt nystartad titel. Och så är jag såklart väldigt nöjd över att vår sajt har utvecklats enormt och nu ligger över 40 000 unika besökare i veckan. Men mest stolt är jag nog ändå över redaktionen, mina medarbetare jobbar hårdast (i högklackat) i branschen och detta ger utdelning.

Nu väntar ett helt nytt år, hur blir CHIC som tvååring?
– Busig, nyfiken, föränderlig, charmig och oemotståndlig. Precis som tvååringar brukar vara!

Av: Emilie Hermansson Foto: Andreas Lundberg


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar