Annons

Annons

CHIC-galan 2013: ”En gala utan kaos innan är ingen riktig gala!”
Annons


Charlotta Flinkenberg på Årets Chicaste 2012.

Charlotta Flinkenberg på Årets Chicaste 2012.

Torsdag 12 september går CHIC-galan 2013 av stapeln på Berns i Stockholm. Priser delas ut till Årets Chicaste Fashionista, Celebritet, Karriärista, Bloggare, Läsare och Man. Dessutom bjuds det på mat, dryck och ett hemligt uppträdande. Chic.se har tagit tempen på chefredaktör Charlotta Flinkenberg. (Intervjun gjordes på tisdagen.)

Två dagar kvar till gala! Är allt under kontroll?
– Nästan, men inte helt hundra. Jag fick i uppdrag för flera veckor sedan att fixa några prisutdelare och det har jag gjort men alla är inte lösta… Men det är ju flera dagar kvar! Och så har jag inte hunnit påbörja mitt manus som jag ska visa för producenten imorgon. Och så vet jag flera som vi bjudit som glömt att osa och tror att det bara går att dyka upp (funkar INTE), vilket kan bli problem då gästlistan är way för överbokad i nuläget… Men det löser sig faktiskt alltid. Och en gala utan kaos innan är ingen riktig gala!

Förra året hade du sju olika outfits, hur många blir det i år?
– Jag har inte gått igenom manuset än med producenten där vi skriver in klädbyten och så men jag tror att det rör sig om åtta i år faktiskt. Give or take a few. En av dessa ska jag pröva imorgon, som sys upp enbart för mig. Jättespännande! Om jag inte hinner få ihop dessa 7-8 outfits så recyclar jag några eller alternerar med bara 4 stycken. Det är väl ingen som tänker särskilt mycket på det ändå utan vinnarna står ju i fokus på scen.

Läs även: CHIC-galan 2013: Det ska CHIC-teamet ha på sig

Det här är femte året CHIC-galan anordnas. Kan vi förvänta oss några nyheter, förutom att den bytt namn från Årets Chicaste?
– De som vinner priserna kallar vi fortfarande för Årets Chicaste, liksom själva tävlingen. Men galan i sig heter numera CHIC-galan, eftersom den ändå fick heta det i folkmun. En nyhet är att vi i år delar ut pris till Årets Chicaste Man. Och själva introt på scen, innan prisutdelningen kör igång, har ju av tradition bjudit på en överraskning… Jag hoppas att folk kommer att hoppa till även denna gång.

Vilka är det egentligen som får komma på galan?
– Kändisar, fashionistas, bloggare, modebranschpersonligheter, opinionsbildare, annonsörer, samarbetspartners – och så läsarna förstås, som nu kan köpa biljetter till galan.

Nämn några höjdpunkter från tidigare år.
– Galan 2010 var riktigt dåligt planerad och det var först efter den som vi började satsa ordentligt på CHIC-galan med produktionsbolag och planering ett halvår i förväg med mera. Men jag minns ändå en del skojiga saker från den, som att jag råkade slå in mikrofonen rakt in i Carolina Gynnings mun så att det sa ”KLONG” och folk trodde att hela hennes garnityr rök, eller kaoset i goodiebagkön då kändisar slogs om de attraktiva sakerna och en vakt på Berns sa ”Hörrö, är det du som bestämmer? Nu får du ta micken och be folk backa lite, vi klarar inte det här trycket!”. Eller när Sania Claus fick lära mig hiphopdans till introt 2011 (hopplöst uppdrag), då jag skulle ”smygas in” bland de som KUNDE dansa. Det var också en erfarenhet att lära sig manövrera en Segway för att rulla in på den som jag gjorde förra året! Våra palmfläktande gladiatorer blev ju en snackis förra året liksom Isabel Adrians superlyxiga släp på klänningen 2011, som krävde en assistent för att bära upp på scen. Förra året minns jag också att folk dansade som galna på efterfesten, kastade in sina high heels i baren och verkligen släppte loss!

Tidningen CHIC lades ner i höstas, men relanseras som tjockare magasin i samband med galan. Tankar och känslor inför det?
– Jag fick beskedet om nedläggningen precis efter förra årets gala, så visst är det blandade känslor som nu rörs upp. Det känns väldigt annorlunda att inte hela den gamla redaktionen har varit med och planerat galan. Men samtidigt så kommer ju alla gamla medarbetare på galan vilket jag verkligen ser fram emot. Det ligger väldigt mycket revansch laddat i luften. När folk trodde att vi var nere för räkning så reste vi oss igen. CHIC är tillbaka och det känns skönt att visa i samma veva som vår pampiga gala.

Läs även: CHIC gör comeback i höst – som magasin

 Charlotta råkade slå in mikrofonen rakt in i Carolina Gynnings mun 2010.

Charlotta råkade slå in mikrofonen rakt in i Carolina Gynnings mun 2010.

Charlotta fick lära sig att dansa hiphop 2011.

Charlotta fick lära sig att dansa hiphop 2011.

Charlotta gjorde entré på en Segway 2012.

Charlotta gjorde entré på en Segway 2012.

Charlotta Flinkenberg med "gladiatorerna" 2012.

Charlotta Flinkenberg med ”gladiatorerna” 2012.

Isabel Adrian i klänning med släp från Fadi El Khoury 2011.

Isabel Adrian i klänning med släp från Fadi El Khoury 2011.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Pavel Maira, Ivan Da Silva


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar