Annons

Annons

CHIC guidar dig till ”The Hunger Games” – nästa stora filmserie
Annons


hungergames2

"The Hunger Games" kommer till en biograf nära dig!

På fredag (23/3) har den första filmen i den hajpade ”The Hunger Games”-serien Sverigepremiär. Har du missat vad det hela handlar om? Oroa dig inte! CHIC guidar dig till årets hetaste film!

hungergames

Vad är ”The Hunger Games”?

Filmen är baserad på den första boken i succéförfattaren Suzanne Collins boktrilogi där ”Hungerspelen”, ”Fatta Eld” och ”Revolt” ingår. Filmen handlar om 16-åriga Katniss Everdeen som bor i landet Panem. Landet består av en huvudstad och 12 distrikt.

Varje år direktsänds spelet The Hunger Games på TV. En kille och en tjej mellan 12 och 18 år från varje distrikt lottas fram för att delta i spelet som handlar om liv och död. När Katniss lillasyster Prim dras fram i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats. Hon ger sig in i spelet där det bara finns en vinnare – den som överlever!

hungergames3

Vilka står på rollistan?

1. Jennifer Lawrence – spelar huvudrollen, hjältinnan Katniss Everdeen som kämpar för sitt liv i ”The Hunger Games”.
2. Josh Hutcherson – spelar Peeta Mellark, killen som väljs från samma distrikt som Katniss.
3. Liam Hemsworth – spelar Gale Hawthorne, Katniss bästa vän.
4. Elizabeth Banks – spelar Effie Trinket, Katniss och Peetas eskort i spelen.
5. Lenny Kravitz – spelar Cinna, Katniss stylist.
6. Donald Sutherland – spelar presidenten Coriolanus Snow.

hungergames4

”The Hunger Games” vs. ”Twilight”
”The Hunger Games”-serien jämförs med och spås till och med bli större än megasuccéserien ”Twilight”. ”The Hunger Games” förväntas t.ex. dra in mer pengar nu i helgen än vad ”Twilight” gjorde under sin premiärhelg 2008 (472 miljoner kronor).

Det finns flera likheter mellan de båda serierna. Förutom action, äventyr och ständig livsfara finns det precis som i ”Twilight” ett kärlekstriangeldrama. Men istället för Team Edward och Team Jacob måste ”The Hunger Games”-fansen välja mellan Team Peeta och Team Gale.

Filmens stora stjärna Jennifer Lawrence jämförs redan med ”Twilight”-stjärnan Kristen Stewart. Jennifer har till och med mejlat till Kristen för att dubbelkolla att det inte finns några ”hard feelings” mellan dem.

Se trailern till den hajpade filmen i klippet nedan!

Av: Emilie Cederquist Foto: All Over Press, Stella Pictures


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar