Annons

Annons

Chicaste galan-pepp: Klädpanik på redaktionen
Annons


Delar av CHICs redaktion på Årets Chicaste 2010.

Delar av CHICs redaktion på Årets Chicaste 2010.

Bara för att man jobbar på en tidning som heter CHIC betyder det inte att man har mindre klädångest än någon annan när det vankas gala, snarare tvärtom! Vissa på redaktionen har inte ens bestäm vad de ska ha på sig än.

(Bilder på redaktionen hittar du här på chic.se imorgon torsdag!)

Charlotta Flinkenberg, chefredaktör:Jag ska ha sex olika outfits, enbart klänningar, eftersom jag tycker att man ska bära klänning till gala. De flesta klänningarna jag bär kommer att vara långklänningar, dels för att jag tycker att det är så sjukt snyggt och för att jag hellre visar upp bara armar än bara ben. Jag kommer enbart att ha högklackat eftersom jag ska stå på scen och signalera glamour och jag får mycket bättre hållning i höga klackar. Skorna är själva pricken över i:t till en galaoutfit enligt mig! Och så blir det en del blingbling och stora halsband, beroende på hur färgstark och dominant klänningen är. Jag är ingen örhängetjej, vill inte att det ska trassla in sig i håret och liknande så halsband och armband blir mina accessoarer. Det blir en hel del paljetter, tyll, rosa, svart och nude!

Anna Ehlén, AD: – Lång svart urringad klänning från Dagmar, halsband från Bohemian Luxury. Högklackade svarta stövletter från Vagabond. Långt och svart känns tryggt och eftersom vi ska jobba, lagom festligt. Ett par ballerinaskor slinker också med i väskan till senare på kvällen…

Jenny Bergquist, redaktionschef: – Det här är vad jag TROR att jag ska ha på mig: Jag kör på colourblocking-trenden, det är lika bra att ha mycket färg nu medan jag har lite solbränna kvar. Jag ska ha en penkjol i ljunglila thaisiden som har varit min mormors. Till den blir det en rosa second hand-blus och ett knallrött läderskärp, båda köpta på Beyond Retro i London. Och så mina höga, bruna träskoklackar från Diesel eftersom de är lite mer dämpade i färgen och skapligt sköna att gå i en hel kväll.

Hulda Andersson, modechef: – Jag kör på en grön hellång vintageklänning, guldaccessoarer och skyhöga “röda sulor” från Mr Louboutin. Fast jag har i ärlighetens namn även ett par “backup-skor” med något lägre klack om tårna skulle domna framåt kvällen…

Lisen Sundberg, skönhetsredaktör: – Jag velade in i det sista men sen bestämde jag mig för en klänning från Monki i stark cerise. Till det blir det beige, svart och blått som detaljer, utsläppt hår och ganska enkel makeup.

Caroline Snabb, nöjesredaktör: – Jag är osäker men det lutar åt det här: Nudefärgade skor från YSL, märkeslösa skinnbyxor (finns ingen lapp i och de är skitgamla), svart topp från Zara,  kleinblå kavaj från H&M, väska från Botkier och halsband Zanzlöza Zmycken (får se om jag hittar något stelt att låna). Jag önskar att jag hade haft en fin galaklänning att sätta på mig men jag har helt enkelt inte lyckats hitta någon. Jag hoppas att jag inte kommer att känna mig för nedklädd med byxor. Som tur är vet jag att Kristin också kommer ha det…

Csilla Vencefi Nee, stylist: – Jag släpade med mig tre olika klänningar till jobbet i dag. Beslutsångest är bara förnamnet i denna historia. Den ena är en kort historia från Acne som jag är bekväm i, den andra är en långklänning från Lindex och deras fantasiska Affordable Luxury och den sista är en helt galet mönstrad vintagetrasa från Leonard som Hulda hittade vintage då vi var på konferens i Gävle för ett par år sedan. Den senaste kan man inte gömma sig i, här måste man verkligen vara på humör för att synas och bli plåtad i. Klackar är det viktigaste för mig då det är gala. De ska se höga och dyra ut och måste vara bekväma. Jag är inte tjejjen som byter om till ballerinor efter en halv kväll.

Josefin Andersson, stylist: – Jag ska ha på mig en klänning som jag har fått låna från Stylein, modellen heter Clear och jag förälskade mig i den när Elin visade oss höstens kollektion i våras. Till det matchar jag med mina Louboutin och en Marc by Marc Jacobs-väska.

Kristin Baatz, biträdande layoutchef: – Jag kände för något enkelt men ändå festligt så jag kör på ett par smala svarta byxor, guldtröja, ett par loafersaktiga skor och ett ganska så stor svart halsband och för att göra det lite mer party så tänkte jag satsa lite extra krut på makeupen med svarta sotiga ögon. Håret får antigen hänga fritt eller så slår jag till på en låg hästsvans, får se vad jag känner för när det närmar sig.

Emilie Cederquist, reporter: – Ikväll ska jag ha på mig en långklänning som min farmor hade när hon var ung. Det är sällan jag får tillfälle att bära den så det ska bli roligt att få göra det ikväll. Jag kan inte bära högklackat till den eftersom den blir för kort då, så jag ska ha ett par brouges i lack, vilket är hur skönt som helst!

Rose-Marie Söderlund, webbredaktör: – Jag gillar ju den rockiga stilen, så jag kör på en kort svart klänning med nitdetaljer från Michael Kors, ett långt halsband med en fågelskalle från Alexander McQueen och ett par svarta pumps med silverfärgade klackar från DinSko. Till det bär jag en rosa clutch från Longchamp, för att bryta av med lite färg. Eftersom klänningen är ganska tight bär jag ett par Spanx under!

Sophia Ander, redaktionsassistent: – Jag ska ha en vinröd långklänning från Elie Tahari. Jag valde långklänning för att ikväll är det gala, jag har haft kort tidigare och sen börjar det bli lite små kallt ute.


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar