Annons

Annons

Chicaste galan-pepp: Tips från modecoachen

Förra årets Chicaste Bloggare Foki och CHICs modechef Hulda Andersson.

Förra årets Chicaste Bloggare Foki och CHICs modechef Hulda Andersson.

CHICs redaktion har som bekant lite smått klädpanik inför kvällens gala. Tur vi har modechef Hulda Andersson som kan guida oss (och alla er andra) rätt! Här är några tips till höstens fester:

Annons

Vad innebär egentligen klädkoden ”CHIC” som står på inbjudan?

– Klädkoden “CHIC” är upp till gästen att tolka, huvudsaken är som vanligt på fest att man klär sig i något man själv känner sig fin i, trivs i och kan ha roligt i så att det blir en riktigt härlig kväll! Precis som vår tidning som är fylld av olika CHICA klädkombinationer så kan det innebära allt från gala-långklänning till rock-chic och allt där emellan. Sedan är det ju en annan aspekt. Vi korar en vinnare som vi tycker är CHICAST klädd på galan som vinner ett presentkort från Nathalie Schuterman så det kan löna sig att verkligen klä upp sig, tänka till och vara kreativ.

Gilla CHIC på Facebook

Lång eller kort klänning, spelar det någon roll?

– Nej, det tycker jag inte, bara man kör sitt race – det är viktigare än alla klädkoder i världen för en lyckad fest.

Är det okej som tjej att ha byxor på fest?

– Självklart! Byxor kan absolut vara festfint, allt är beroende på vad du gör av det i form av överdel, skor och övriga accessoarer.

Måste man ha högklackat?

– Nej, man måste ingenting även om vi på CHIC älskar höga klackar och vackra skor. Viktigast är att man kan ha kul på festen så välj en klackhöjd du kan hantera och festa loss i! Ett tips är att ta med ett par ballerinor i väskan för hemfärden om du har superhöga klackar på festen.

Hur ska man tänka när det gäller accessoarer?

– Glöm inte bort vilken effekt bra accessoarer kan ha för en outfit! Den enklaste klänning kan bli fantastisk med ett stort statementhalsband och rätt skor. Jag säger: Våga ösa på! Det är ju trots allt fest!

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Ivan da Silva

Annons
Annons

AnnonsLaddar