Annons

Annons

Chiconomi: 17 saker du behöver sluta slösa pengar på när du är ung




Annons


McDonald's & Chevrolet Pool Party at the Bootsy Bellows Estate

Har du svårt att få pengarna att räcka? Ta del av våra bästa tips. 

Vi alla slösar mer eller mindre pengar på relativt onödiga saker, speciellt när vi är unga. Dyra drinkar, taxiresor och oanvända gymkort är typiska exempel på ganska onödiga utgifter och det finns otroligt mycket pengar att spara om du tänker efter. Här är 17 saker du kan undvika om du vill sluta slösa dina pengar och få en bättre ekonomi!

Läs även:
Chiconomi: Så tjänar du pengar på din hobby
Är du en shopoholic? CHICs 5-stegsprogram hjälper dig

1. Att köpa en kaffe eller latte varje dag. Visst är det gott att köpa en nybryggd kopp kaffe på morgonen när du är på väg till skolan eller jobbet? Sanningen är dock att om du köper en kopp ute varje dag kommer du snabbt upp i en rätt saftig summa pengar som du istället kan lägga på roligare saker.

2. Oanvända gymkort. Om du inte använder ditt gymkort är det heller ingen idé att betala för det.

3. Kreditkortsräntor. Allt fler unga får kreditkortsskulder och om du har flera kreditkort och kanske eventuellt skulder är det är dags att göra en plan över hur du ska avbetala dem och därmed slippa räntor och extra kostnader.

4. Ständigt köpa kläder som du inte kommer att använda. Köper du ständigt kläder som du knappt använder? Inventera din garderob istället och investera i plagg som du vet att du verkligen kommer att använda istället.

5. Slänga alla matrester. Oftast slänger vi alldeles för mycket mat. Lär dig av dina föräldrar och se över om du kan laga en ny maträtt av det du har hemma istället för att slänga rester.

6. Förseningsavgifter. Se till att betala dina räkningar i tid för att slippa inkassoavgifter och liknande förseningsavgifter.

Lily Aldridge goes to Starbucks in New York City

7. Ta Uber eller taxi överallt. Att ta taxi är nödvändigt ibland men att åka hela tiden blir rätt dyrt.

8. Äta ute. Många unga lägger ner alldeles för mycket pengar på att äta ute istället för att laga mat hemma.

9. Övertrasseringsräntor. Håll koll på att du inte övertrasserar ditt konto för att undvika extra kostnader.

10. Äta lunch ute. En av de största pengatjuvarna. Ta med en matlåda till jobbet eller universitetet istället.

11. Betala för mycket för internet på din mobiltelefon. Se över ditt abonnemang då och då och se om det finns billigare alternativ på marknaden.

12. Köpa de senaste smartphonemodellerna. Tänk efter innan du köper en ny mobiltelefon. Behöver du verkligen den senaste modellen eller går det att använda den du redan har ett tag till?

EXCLUSIVE: Michelle Trachtenberg looks fashionable while getting a cab on Madison Ave in NYC

13. Dyra drinkar ute. De dyraste drinkarna ute ser väldigt goda ut, men det blir dyrt i längden att bara köpa drinkar för 200-300 kr. Någon gång fungerar det såklart att lyxa till det, men inte hela tiden.

14. Dyra skönhetsprodukter. Om du har en ansträngd budget fungerar det inte att köpa de dyraste skönhetsprodukterna. Ibland är de ekonomiska varianterna dessutom minst lika bra.

15. Att köpa vatten på flaska. Köp en återanvändningsbar vattenflaska och fyll på den med vätska istället.

16. Att undvika att gå till tandläkaren. Om du undviker att gå till tandläkaren för att spara pengar kommer den ekonomiska smällen ofta förr eller senare när du behöver laga något eller till och med göra en rotfyllning.

17. Netflix, Spotify Premium, etc. Behöver du ett abonnemang på varje tjänst? Se över vilka abonnemang du vill betala för och ta bort de du inte känner att du måste ha.

Läs även:
Chiconomi: Så tjänar du pengar på din hobby
Är du en shopoholic? CHICs 5-stegsprogram hjälper dig

Kendall Jenner and Hailey Baldwin out and about, Los Angeles, America - 21 Nov 2014

Av: Malin Ny Foto: All Over Press Källa: Stylecaster


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


Annons



Laddar