Annons

Annons

CHICs Charlotta Flinkenberg: ”De var de 10 bäst klädda på ELLE-galan 2013”
Annons


Vilka som vann priserna i årets ELLE-gala vet ni redan, men den stora modesnackisen så här i galans efterdyningar är förstås vilka som lyckades bäst på röda mattan (som i år faktiskt var guldfärgad). CHICs modeexpert Charlotta Flinkenberg har listat sina 10 favoriter, utan inbördes rangordning:

MEST FASHION FORWARD: Moa Gammel
Skådespelerskan Moa Gammel lyckas bära upp en klänning som både är komplicerad och minimalistisk på samma gång. Spännande mönster och subtil transparens i kjolen livas upp av ett oväntat, blottat magparti. En outfit som är allt annat än lättburen – och Moa låter klänningen göra sitt och håller makeup och hår viska lite snyggt i bakgrunden bara.

VACKRASTE COUTUREKREATIONEN: Anneli Alhanko
I en obeskrivligt vacker och detaljrik coutureklänning signerad Fadi El Khoury, gjorde prima ballerinan Anneli Alhanko entré. Detta är en klänning värdig en Oscargala. Eller ett kungligt bröllop för den delen.

SNYGGAST ASYMMETRI: Camilla Läckberg
Förra året blev hon utsedd av ELLE till bäst klädda gästen. Så i år var förstås förväntningarna höga på succéförfattarinnan Camilla Läckberg som valde en sval och snygg Acne-klänning. I öronen de ikoniska Lara Bohinc-örhängena och till detta en Zara-clutch.

LJUVASTE, VINTERVITA MINIMALISTAN: Elsa Hosk
Att vara så här flawless i en helvit kostym borde vara kriminellt. Toppmodellen Elsa Hosk visar att det går att vara galasmashing utan att ta till de stora gesterna. Det krävs förstås ett fantastiskt bra snitt i kostymen och ett kvalitativt material för att fallet ska bli så här vackert. Och så är det ju ett plus om man har en Victoria’s Secrets Angels-figur där under.

GALANS GLADASTE FÄRGKLICK: Natalie Peterson
I ett hav av svartklädda, dystopiska fashionistor är det så vansinnigt befriande när vissa vågar bära flourescerande färger. Alltså inte något mesigt typ pastell utan utropsteckenkulörer. Natalie Peterson har verkligen hittat en fin klänning. Jag glömde fråga henne var den kommer ifrån men Expressens moderedaktör Emma Danielsson bar en snarlik på förra årets gala. Vackert med det höghalsade och långärmade och så den där wowza-slitsen som ger fest-edge åt alltihopa. Kräver dock att man rakar benen! Eller benet.

MEST ELEGANTA EFFEKTSÖKARE: Rebecca Simonsson
De där fjädrarna spred Rebecca Simonsson omkring sig lite varstans, som den udda fågel hon är. Hennes spännande klänning kommer från begåvade Maria Nordström. Älskar särskilt huvudbonaden och det faktum att det visserligen är en outfit tänkt för att skapa rubriker och få fotoklick, men som samtidigt är väldigt vacker och inte bara knasful (sådana fanns det gott om också på röda mattan).

KLÄNNING MED MEST SPETSKOMPETENS: Emilia De Poret
Vacker spets och silverskimmer från Dolce & Gabbana bjöd Emilia De Poret på. När jag stötte på Emilia tidigare samma dag som galan (vi gör naglarna på samma ställe) så var hon orolig över att hennes klänning skulle vara för ”snäll” och ”konservativt klassisk” eftersom alla alltid förväntar sig att hon är så futuristisk och edgy. Men Emilia var aftonens modedrottning och en sån här klänning kvalar in i den absolut högsta trenddivisionen.

MEST FEMININA OUTFIT: Ruth Vega Fernandez
Hon vann förvisso galans mest prestigefulla pris, Årets Bäst Klädda Kvinna, men ska jag vara ärlig var jag tvungen att googla hennes namn eftersom jag inte kände till henne så väl. Men jag hade tidigare lagt märke till Ruth Vega Fernandez på röda mattan under kvällen. Detta tack vare hennes enormt  fina, feminina klänning i smutsgul pastell, smart drapering runt byst och ett dekorativt rosettbälte. Klassiskt och såååå snyggt!

GALANS MEST DRAMATISKA BBD (BIG BLACK DRESS): Angelica Blick
Hon börjar bli van att göra entré i den här typen av klänningar nu, Angelica Blick. Denna påminner en del om den vita från Ida Sjöstedt Couture hon bar på Chicast-galan i höst. Den här svarta, goth elegance-inspirerade långklänningen i spets och tyll från Forever Unique är smashing och fin ihop med Angelicas röda läppar och markerade ögonbryn.

KVÄLLENS TYLLDRÖM I S.A.T.C-ANDA: Marie Serneholt
Ida Sjöstedt har Marie Serneholtsom en av sina musor och den här specialsydda askungeklänningen förklarar vilken magi det blir när man placerar så här drömska och tjejtjejiga klänningar på en levande docka som Marie. Gnistrande silver, fin balans mellan tajt överdel och svällandde, växande och böljande nederdel – och träffsäkert matchad med en Stella McCartney-clutch.

Av Charlotta Flinkenberg Foto Stella Pictures, elle.se

 


Annons


TAGGAR
3 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar