Annons

Annons

Fotografen Magnus Ragnvid: ”Så blir du bra på bild”
Annons


Magnus Ragnvid tipsar om hur du blir bra på bild.

Magnus Ragnvid tipsar om hur du blir bra på bild.

CHICs fotograf Magnus Ragnvid reser världen runt på olika spännande fotografuppdrag. När han gjorde en kort mellanlandning i Zürich fick CHIC tag på honom och han delade med sig av sina eminenta proffsknep. Med hjälp av Magnus guide kan vi alla bli bra på bild.

Magnus, vilka är dina bästa tips till hur man blir bra på bild?
– Att vara avslappnad framför kameran är det absolut viktigaste, annars riskerar man att se krampaktig ut, både i kroppen och ansiktsuttrycket. Tänk på att sträcka på dig, bak med axlarna, och tänk på något kul. Le med ögonen, och undvik för guds skull att puta med läpparna och försöka se sexig ut. Motljus fungerar alltid som sista utvägen om allt annat hopp är ute. ALLT och ALLA är snygga i motljus.

motljus

Magnus har plåtat Isabel Adrian, Rasmus Seebach & Oksana Wilhelmsson i motljus.

Finns det något knep man kan ha i baktanken om någon plötsligt tar fram kameran och tar en spontan bild?
– Ett naturligt leende är alltid bättre än ett stelt ansikte på bild. Försök minnas en rolig situation, eller upplevelse du varit med om. Det syns i ögonen när man är glad på riktigt. Och kom ihåg att just den posen du har övat på framför spegel hemma oftast är den posen som gör att du INTE ser avslappnad och cool ut framför kameran.

whitneyport

Magnus med Witney Port som har ett naturligt leende.

Vad ska man tänka på om man vill få till en bra porträttbild?
– Ljuset är A och O när det gäller fotografi. Hellre ett jämnt, mjukt ljus, så att man har möjlighet att se hur du ser ut. Blixtljus blandat med dagsljus ger fler variationer än bara det ena eller det andra. Ta tid på dig och kom ihåg att det oftast behövs tas en massa bilder för att få till en bra slutbild. Det gäller även när man jobbar med modeller.

Modebloggaren Sania Claus vet hur man får till en dagens outfit.

Modebloggaren Sania Claus vet hur man får till en dagens outfit.

Vad ska man tänka på om man vill få till en bra helkroppsbild, t.ex. en dagens outfit?
– Det beror helt på vad man har på sig. Vissa kläder ser bättre ut när man står uppsträckt, medans andra ser bättre ut sittande, eller kanske till och med på huk. Kom ihåg att ta många bilder, så att du har ett stort antal bilder att välja mellan. Hellre för många än för få! Att titta i tidningar och på andra bloggar kan hjälpa inspirationen på traven. Modebloggaren Sania Claus är ett bra exempel på detta.

Av: Emilie Cederquist Foto: Magnus Ragnvid


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar