Annons

Annons

CHICs modeexpert: ”De var bäst (och sämst) klädda på Nobelfesten”
Annons


Vem gick överstyr med accessoarer, satsade på helt fel klänningsmodell eller bländade de övriga gästerna genom att vara oklanderligt vackert klädd? CHICs modeexpert Charlotta Flinkenberg har granskat gästernas outfits på gårdagens Nobelfest och delar här ut både ris och ros till de kvinnliga deltagarna:

5 POÄNG – Högsta betyg, bravo!


SVT:s Victoria Dyring var vansinnigt vacker i ett superenkelt, krämfärgat fodral med skir spets upptill. Klädsamt och sensuellt. Och en oväntat fin kombo till hennes vinterbleka hud. Trendpoäng för det mörka nagellacket och edgy smycken i guld som bryter av fint. Internationell nivå på denna outfit!


Som en smaragd gnistrade kronprinsessan Victoria i kvällens vackraste gröna klänning, dekorerad med paljetter och vacker skärning i ryggen. Signerad favoritdesignern Elie Saab. Överraskande modemodigt att hon vågar bära glittriga skor OCKSÅ till denna krävande klänning samt en guldglitrande clutch. Trendigt nagellack i djupt vinrött markerar modeintresset ytterligare. Tyvärr belamras ju hela hennes outfit av alla ordensband, diadem och krafs som hon måste bära av ämbetsskäl. Men hon var ändå kvällens vackrast klädda enligt mig.


Vår statsminister fick äran att eskortera in galanta konstnären Mususa L Wiesel, vars traditionella dräkt gav en fräsch fläkt från fjärran östern i ett annat så konventionellt hav av snarlika balklänningar. Purpurfärgen i kombination med de vackra broderierna och det underliggande mönstret gör denna klänning lika vacker som en tavla. Enda minuset är att hennes hår ser lite ledset ut, en slarvig håruppsättning hade gjort att klänningen kom ännu mer till sin rätt.


Riksdagens talmans fru Ylwa Westerberg slog modeknockout i sin fullständigt utsökta blekrosa klänning med strassdekorerat axelparti. Minimalistiska smycken (jätterätt vintern 2012) och sidenpumps med dekor i kombination med röda läppar,  mörka naglar och vågiga lockar i uppsättning gör Ylva till själva epitetet av chic. Och vilken vacker figur hon har!

4 POÄNG – Tjusigt och imponerande!


Anna Maria Corazza Bildt överraskar alltid på såna här tillställningar och hennes riviga attityd till mode gillar jag verkligen! Igår var hon eldig i axelbandslös röd klänning med matchande sidenclutch. Nej, materialet i volangerna är inte särskilt trenduppdaterat (lite som en Barbie-klänning fast i vuxenstorlek) – men jag tycker hon kommer undan med det ändå. Alla behöver inte se likadana ut och jag kan tänka mig hur många som vred huvudena ur led för att titta på hennes klänning under kvällen!


Jessica Gedin
är inte den som drar på sig krusiduller eller rosa taft bara för att det vankas Nobelmiddag. Här har hon dock tolkat klädkoden på sitt eget personliga vis, med den äran enligt mig. Alla kanske inte älskade hennes klänning i vinröd sammet, men jag tycker hon är jättefin i den. Vintrig, vacker, udda och sober. Kanske att den kunde ha varit en storlek större dock? Tajt sammet är inte så förlåtande mot kroppen, rynkor uppstår lätt. Jag tror att jag skymtar ett par Acne-heels därunder?


Stefan Löfvéns
fru Ulla gjorde pampig entré i denna mörkblå långklänning, som i sig hade kunnat bli så där politikertrist som val om det inte vore för hennes genialiska kupp att bära den där pälsboleron till! Nu gick outfiten från Mja, till Mjau på två sekunder och hennes söta page känns modern och fräsch bland alla fisförnäma och rätt så forcerade håruppsättningar i denna skara.


Sofia Wästberg
bar en oerhört välgjord kreation från couturekungen Lars Wallin. Jag brukar inte råda kvinnor från att bära svart på såna här tillställningar, av risken för att man drunknar mot kulissen av alla frackklädda män. Men SKA man nödvändigtvis bära svart gäller det att ha en klänningsmodell som tar andan ur publiken. Den här klänningen gör det. Det hade varit ännu högre betyg om hon skippat den där märkliga omlotthistorien i halsen med sjalen som bara krånglar till helhetsintrycket i onödan. Och jag hade nog valt en guldfärgad clutch. Annars – superfin klänning!

3 POÄNG – Elegant men inte så mycket mer


Kocken Fredrik Erikssons fru Christina var en av få som vågade sig på mönstrat. Det ger jag henne en modig stilpoäng för! Klänningen av vintagemodell är krävande men hon lyckas bära den med klass och hennes fina frisyr gör att de vackra ögonen kommer fram ordentligt. Pluspoäng för de vackra örhängena. Jag är dock lite tveksam till rosetten i midjan som blir lite för mycket av det goda. Helheten hade vunnit mycket på att ta bort rosetten och haft ett enkelt sidenband i midjan, eller helst av allt inget alls där.


Prinsessan Madeleine
kommer undan med nästan vad som helst tack vare sin naturliga skönhet och detta är inget undantag. Brudklänningen (jo, det är faktiskt det) från Angel Sanchez klär henne fint, men känns ändå lite försiktig tycker jag som val. Vill hon göra någon form av genrep som brud inför sitt eget bröllop kanske? Den vintermetallicvita clutchen var väldigt snygg tycker jag och håret är ju to die for med det där tjusiga diademet.

2 POÄNG – Nja, höll inte hela vägen fram


Drottning Silvia får ju alltid till det rent pondusmässigt med sin självklara hållning och utstrålning. Men den här spetsöverdragna balblåsan i ljusblått tycker jag var i mesigaste laget för the Queen. Hon brukar ta ut svängarna betydligt bättre i Nobel-sammanhang. Hon kan bära upp starka färger och frasiga vidder så jag hoppas på mer carreta i klädseln nästa gång.


Eva Swartz
är alltid parant och har en av Sveriges mest exklusiva garderober. Vintageklänning i grönt siden med vacker blå stendekor lyser upp i denna mörka samling som ett härligt fashion-utropstecken. Däremot ser den lite för stor ut på henne? Tyvärr blir därför intrycket mer tantigt än vad jag tror var tanken. Och clutchen är inte rätt till den där outfiten, jag hade valt en blå som tog upp dekoren i halsen/vid manschetterna, eller kanske en pärldekorerad variant.


Rätt tänkt, Christina Stenbeck, men inte 100% genomfört. Jag gillar tanken med det udda valet av sidenkjol i kombo med vit blus. Men ärmarna är fööör överdimensionerade och det blir lite gycklarvarning med dom. Smyckena och makeupen är fab men jag tycker håret ser lite trist ut och jag retar mig på att man bara tittar på spetsbehån som lyser igenom blusen. Jag tror inte att det var tanken, men tyvärr är det den man fokuserar på och inte de övriga fina detaljerna. Mindre voluminösa ärmar och nudefärgade underplagg hade lyft denna outfit.

1 POÄNG – Hur tänkte ni här?


Biståndsminister Gunilla Carlsson är en läcker kvinna! Tyvärr blev denna outfit lite av det ärtigaste slaget?! Klänningen känns väldigt mycket skolbal från tidigt 90-tal. För djup urringning, för mycket krimskrams i midjan och så den där dekoren vid halsen uppepå det OCH de där örhängena, och sjalen som är too much och skorna som är gammeldags och omoderna fast inte på det charmiga viset. Och så tycker jag att den ser läskigt glansig ut på ett onaturligt vis. Det blir för mycket till och med för en skata som jag.


Det är förvisso fint att grevinnan Marianne Bernadotte verkar måna om traditioner när det gäller högtidsklädsel. Men den här kretionen andas för mycket ”jag tar på mig allt dyrt jag har för säkerhets skull – samtidigt” för att jag ska tycka att den ens är kitsch-kul. Klänningsmodellen är så omodern att jag kraftigt ifrågasätter att den ens var het på Gustav den III:es tid. Strypkoppel-halsband kommer nästan ingen undan med, särskilt inte äldre kvinnor (som av någon konstig anledning ofta är de som envisas med detta otyg till smycke). Diademet och håret är dock fint och väskan är ju helt underbar! Men allt detta ihop? Nä, klänningen i sig är faktiskt värst.

Foto: All Over Press, Stella Pictures


Annons


TAGGAR
5 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar