Annons

Annons

Danny Bowman är den första selfiemissbrukaren
Annons


10.3668064z

Danny Bowman är den första selfiemissbrukaren.

19-åriga Danny Bowman från Storbrittanien tillbringade över tio timmar per dag med att ta upp till 200 bilder på sig själv i sin Iphone och tappade helt kontrollen över sitt selfieberoende. Han anses vara Storbrittaniens första selfiemissbrukare och har nu gått i terapi för att bota såväl tvångssyndrom, teknologiberoende och dysmorfobi.

Som en del av behandlingen tog man bort hans Iphone i 10-minuters intervaller och ökade sedan dessa med 30 minuter och sedan en timme.

– Det var ett nödvändigt ont, men jag förstod att jag var tvungen att göra det om jag skulle överleva, berättade Danny Bowman i en intervju med Mirror.

Folkhälsoinstitutet i Storbritannien har meddelat att beroende av sociala medier som Facebook och Twitter är en sjukdom och över 100 patienter söker vård varje år.

– Selfies sätter ofta i gång ett uppmärksamhetssökande socialt beroende som antingen förstärker narcissistiska drag eller ger låg självkänsla, säger Pamela Rutledgemediapsykolog i Psychology Today.

På den klinik som Bowman fått behandling har de främsta läkarna nu hävdat att selfieberoendet numera är så utbrett att det bör erkännas som en mental sjukdom.

– Jag var ständigt på jakt efter den perfekta selfien och när jag insåg att jag inte kunde det ville jag bara dö. Jag förlorade mina vänner, min utbildning, min hälsa och nästan mitt liv, säger Danny.

Se en längre intervju med Danny Bowman här.

Läs även:
10 Instagram-bilder som ser annorlunda ut i verkligheten
Efter selfiepinnen, nu kommer selfiehatten! 

Danny-Bowman

Danny Bowman spenderade tio timmar per dag med att ta selfies på sin smartphone.

Danny Bowman i en intervju med tv-programmet ”Daybreak”.

Danny Bowman i en intervju i programmet ”This morning”.

'This Morning' TV Programme, London, Britain - 08 Jan 2014

Läs även:
10 Instagram-bilder som ser annorlunda ut i verkligheten
Efter selfiepinnen, nu kommer selfiehatten! 

Av: Malin Ny Foto: All Over Press


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar