Annons

Annons

Så gör du vinterns godaste björnbärspannacotta




Under kalla tider får vi unna oss med något extra sött! CHIC har tagit fram vårt favoritrecept som passar utmärkt som efterrätt till höstens middagsbjudningar.

Fruktigt möter grädde och socker. Bjud på något som både är syrligt och sött till efterrätt! CHIC har tagit fram favoritreceptet från boken Sött! av Lena Söderström. Här några maffiga ingredienser för den sötsugna själen.

Björnbärspannacotta med citron och yoghurtmousse
250 g frysta björnbär, tinade
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 gelatinblad
2 msk bärsaft eller vatten

Psst! Se även: Höstiga drinkar – tre recept

Citron- och yoghurtmousse
1 ½ dl tjock yoghurt på burk, t.ex. turkisk eller rysk
1 dl vispgrädde
3 msk lemoncurd, köpt eller hemlagad.

Gör egen lemoncurd, eller köp färdig. Mosa ihop bär och socker med en gaffel och häll i en kastrull. Blanda i grädden och mjölken. Låt blandningen
precis sjuda upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Låt dra ca 15 minuter. Rör om 2–3 gånger under tiden. Sila bort bären. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama ur gelatinet. Smält det i bärsaften och rör i gräddblandningen. Blanda väl och fördela i portionsformar eller små glasburkar. Täck med plastfilm och låt stelna i kylskåp minst 4–5 timmar, gärna över natten.

Vispa ihop yoghurt och grädde i en bunke. Blanda i lemoncurden försiktigt.
Toppa pannacottan med moussen och servera direkt eller täck med plastfilm och förvara i kylskåp till serveringen.
– Till 4 portioner.

bild bjornbar
32

Relaterat:
Macarons med smak av champange – enkelt och lyxigt!
Raindrop cake: Nya desserttrenden med noll kalorier
Chokladkaka med smak av rosévin

bok sott

Sött! Av Lena Söderström.

Foto: Semic och IBL


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


Annons



Laddar