Annons

Annons

Elin Kling: ”Jag borde ha ett shoppingstopp”
Annons


Elin Kling sätter trender.

Modebloggerskan Elin Kling , nu aktuell som stylist i ”Idol”, kan det mesta om mode och är en riktig stilförebild. CHICs nöjesredaktör Caroline Nilsson har träffat henne och pratat om hennes shoppingvanor och favoritbutiker.

Hur lång tid tar du på dig att välja kläder när du ska ut?

– Det kan ju ta en evighet, om jag inte sätter den direkt så kan jag stå och vela väldigt länge. Det är klart att det påverkar en att folk vet vem man är, man känner sig verkligen utstuderad överallt. Jag har alltid haft svårt att välja kläder och var alltid sen till skolan för jag inte kunde bestämma vad jag skulle ha på mig.

Har du något bra stiltips?

– När man har de här garderobskriserna ska man tänka basic vilket låter jättetråkigt men det är vad jag själv gör. Om jag inte kommer på vad jag ska ha på mig så kör jag jeans, vit T-shirt och skinnjacka med klackar och så är det klart, det funkar alltid.

Man får inte leva för mycket efter vilka dagar det är, om det är vardag eller helg, jag älskar att ha på mig en liten partyklänning en tisdagmorgon. Allt blir så tråkigt annars och jag tycker att man som tjej ska skämma bort sig mer för det blir så mycket roligare att sitta på ett kontor om man känner sig snygg och inte sparar de där kläderna till speciella tillfällen.

Impulsshoppar du?

– Ja, och det är det som är det farliga. Det spelar ingen roll om jag har en krona på kontot, hittar jag en tröja jag vill ha kan jag inte vänta till nästa dag, jag måste ha den på en gång.

Skulle du klara en månad utan shopping?

– Jag har tänkt på det mycket, framförallt den senaste tiden för jag känner att det börjar gå lite utför. Jag har ingen verklighetsuppfattning, det går liksom bara inte att köpa en kavaj för 2000 utan att blinka. Så nu måste jag faktiskt skärpa mig, jag borde ha ett shoppingstopp. Jag vill inte framstå som någon shoppinggalning. Jag vill fortsätta att leva med budgetkläder och visa hur man kan återanvända plagg.

Har du någon stilförebild?

– Jag har ingen speciell sådär, det finns inga direkt kända namn utan allt från utländska bloggare till streetstylesidor.

Vilka är dina favoritbutiker?

– Jag shoppar mycket budget hemma i Sverige som Monki, H&M och Beyond Retro. Jag gillar även de svenska märkena som Acne, Rodebjer, Whyred. Ett märke som jag är nyfiken på och tycker är inspirerande och sticker är Local Firm. Jag shoppar sällan på nätet, i så fall blir det eBay och Tradera.

Utomlands så är det främst New York som jag känner till. Jag älskar att gå in i underklädesbutiken Kiki de Montparnasse till exempel. New York har bra second hand-butiker med lite mer exklusiva märken, Ina heter en som jag gillar och butiken Kirna Zabete.

Om du bara fick välja tre olika plagg att gå klädd i resten av ditt liv – vad skulle du välja då?

– Jeans, T-shirt och en skinnjacka.

Av: Caroline Nilsson, Emilie Hermansson Foto: Stella Pictures


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar