Annons

Annons

Ellen Bergström om rollen som Snövit: ”Omtumlande och overkligt”
Annons


Ellen Bergström spelar huvudrollen i Snövit.

Ellen Bergström spelar huvudrollen i Snövit.

Skådespelerskan och CHICs bloggare Ellen Bergström har fått huvudrollen i musikalen Snövit som har premiär i höst. Vid sin sida kommer hon att ha inga mindre än Yohio som prinsen och Nanne Grönvall som den elaka drottningen.

– Det känns lite nervöst att göra huvudrollen som Snövit och jag har inte riktigt förstått att jag ska göra min stora scendebut i höst. Allt känns mycket omtumlande och nästan helt overkligt, säger Ellen.

Du gjorde nyligen långfilmsdebut i Kjell Sundvalls komedi ”I nöd eller lust”. Har du stått på en teater- eller musikalscen förut?
– Nej, inte direkt. Jag var ju med i programmet ”Jakten på Julia” där jag fick testa på musikalyrket, men då var det ju direktsändning liknande Idol. Jag har aldrig stått på en teaterscen, så det är lite nervöst faktiskt!

Har du någon tidigare vana av att sjunga?
– Ja, jag var med i popgrupp när jag var yngre och sedan har jag spelat in ett 10-tal låtar i studio.

Varför tror du att just du fick huvudrollen?
– Oj, vad svårt! Jag fick höra att de tyckte att jag verkade så naturlig och bara körde, vilket jag gjorde. Sen är jag nog rätt lik Snövit i sättet, orädd och nyfiken.

Vad har du för relation till dina motspelare Yohio och Nanne Grönvall? Hur känns det att spela mot dem?
– Nanne har jag träffat förut genom bekanta, Yohio hade jag aldrig träffat innan. Det känns spännande, vi alla tre är väldigt olika i vårt scenspråk. Vi kommer nog att få jobba mycket – men det gör det hela bara ännu roligare.

Skulle du kunna tänka dig en karriär som artist, eller är det skådespeleriet som ligger dig närmast om hjärtat?
– Det skulle jag absolut kunna tänka mig, men skådespeleriet känns mer som mitt kall i livet. Jag älskar det!

Vad har du själv för musikaliska förebilder?
– Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte varit på så mycket musikaler, tyvärr. Kommer absolut gå på flera nu för att hitta inspiration! Men en tjej som jag ser upp till är Lisette Pagler, som vann ”Jakten på Julia” och spelade Julia i musikalen ”Romeo och Julia”. En så otroligt jordnära och trevlig tjej, hon lärde mig jättemycket.

”Snövit – The Musical” har premiär på Maximteatern i Stockholm 1 november 2015 och biljetterna finns redan nu att köpa hos Ticnet.

Läs även:
Ellen Bergström: ”Det var läskigt att säga ja till Adam”
YOHIO: ”Jag skulle inte vilja spela musik i otvättat hår”
Nanne Grönvall och de andra deltagarna i ”Let’s Dance” 2015

Klicka på bilden för att se den större!

Klicka på bilden för att se den större!

Foto: Eero Hannukainen/All Over Press

Foto: Eero Hannukainen/All Over Press

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar