Annons

Annons

Emma Zetterberg: ”Min första, överpimpade babyshower”
Annons


Emma Zetterberg är gravid. Foto: Magnus Ragnvid

Emma Zetterberg är gravid. Foto: Magnus Ragnvid

Gravida hockeyfrun Emma Zetterberg, 36, väntar sitt första barn med maken Henrik Zetterberg, 34. Barnet förväntas komma i slutet av sommaren, så det är bara en tidsfråga innan vännerna anordnar en babyshower för den blivande mamman.

För några sedan var det Emma som anordnade en babyshower för en väninna, vilket som skrev om i CHIC nummer 7-2011. Läs Emmas krönika här.

”För några veckor sedan anordnade jag en så kallad babyshower för en av hockeyfruarna i min mans lag. Detta amerikanska påhitt innebär att man, ihop med den blivande mammans väninnor, träffas och förutom att flamsa och tramsa även delar med sig av sina mammatips (om man har några) och köper massor av gåvor till den lilla/ lille knodden som fortfarande myser inne i magen.

Jag har aldrig gått på en shower innan (det är ju inte så vanligt hemma i Sverige), så jag visste inte riktigt vad som förväntades av mig, men efter ett långt samtal med min väninna Ashly förstod jag att detta var en MYCKET viktig afton och att inget skulle lämnas åt slumpen. Hon mailade en lista som var längre än min bröllopsplanering och efter att ha strukit ungefär två tredjedelar av extremt onödiga saker var det bara att sätta igång med förberedelserna.

Tack och lov finns det ett overkligt stort utbud av partyartiklar i detta land. Jag åkte till ett varuhus, som nog är i samma storlek som Ullared, där det finns precis allt man kan tänka sig för en lyckad fest. Heliumballonger, nappflaskor, girlanger, partyhattar, goodiebags, fjantiga spel, godispengar och ännu fler ballonger… Jag kom på mig själv där bland hyllorna och insåg att jag hade blivit besatt av alla de saker som jag tidigare på dagen hade kategoriserat som totalt onödiga på listan. Jag ville ha allt!

Några timmar senare var allt klart: ballongerna var uppblåsta, presentbordet på plats och maten tillagad. Jag skrattade lite inombords när jag såg hur mitt hem hade förvandlats till något slags hysteriskt partyställe. Tjejerna var mycket imponerade över förvandlingen, och jag också.

Kvällen bjöd på massor med bebisråd, kanske mest från de erfarna mammorna, och vi som fortfarande inte har barn tog anteckningar.

Jag måste erkänna att min överpimpade babyshower verkligen blev lyckad. Jag hade glömt hur roligt det är att leka ”Sätt svansen på åsnan” med förbundna ögon, att andas in helium och prata roligt, hur festligt det är med en partyhatt på huvudet och allt annat trams som stod på schemat denna kväll. En kväll som firades till äran av ett nytt människoliv. Det är fantastiskt, snart bär min fina vän titeln ”mamma” och det kommer hon göra med bravur.

Cicci och Frallan, grattis till er, ni kommer bli de bästa, bästa föräldrarna.

Hoppas nu bara att mina vänner förstår vilken baby-shower jag kommer förvänta mig när det blir min tur…”

Läs även:
EXKLUSIVT! Emma Zetterbergs privata bröllopsbilder
Victoria Beckhams babyshower gick i rosa
Emma Zetterberg skänker hela sitt arvode till välgörenhet


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar