Annons

Annons

Emma Zetterberg skänker hela sitt arvode till välgörenhet
Annons


Emma Zetterbergs hjärta är fullt av kärlek efter resan till Etiopien.

Emma Zetterbergs hjärta är fullt av kärlek efter resan till Etiopien.

Välgörenhetskämpen Emma Zetterberg tar farväl med en sista, väldigt rörande, krönika i CHIC nr 26, i butik 15–27 december, och hon ger hela sitt krönikörsarvode till välgörenhet. Läs krönikan här:

Kära läsare, det är allt med lite sorg i mitt hjärta jag måste berätta för er att detta är min sista krönika som jag skriver för tidningen. Det har varit så otroligt lärorikt, roligt och kul att få dela med mig av mitt liv till er läsare. En av de största anledningarna till mitt samarbete med CHIC var, förutom att det råkar vara en av mina absoluta favorittidningar, att jag ville samla ihop en summa pengar till ett kvinnoprojekt som Action Aid har nere i Etiopien. Jag vill att ni ska veta att ALLA de pengar som jag tjänat på de krönikor ni läst, går oavkortat till mitt öronmärkta projekt. Projektet stödjer kvinnor som kämpar för att bland annat få bort det traditionella våldet som många än idag utsätts för i Etiopien, samt rätten att få hjälp vid barnafödsel i hemmet. I dag tvingas många ut i skogen och får klara sig bäst de vill, och efter en vecka är de välkomna hem igen. Som ni förstår är det många som inte överlever detta men på grund av dålig undervisning så vet de inte bättre. Detta kan vi nu tillsammans göra stor skillnad på.

Jag har precis kommit tillbaka till Addis Abeba efter fem dagar nere i de södra delarna av landet på olika fältbesök. Det har varit fantastiska dagar, jobbiga för mitt mentala jag, men mitt hjärta är fyllt av kärlek. Kärlek till dessa människor som jag kämpar hårt för, i hopp om att de ska få ett mer drägligt liv. Ett av mina besök var på den nya skolan som jag och min man sponsrat som en bröllopsgåva, den stod nu äntligen klar och gissa om det blev fest i byn när jag kom och hälsade på. Hela byn hade samlats, de äldre var klädda i vackra djurhudar, männen med sina nyputsade spjut hoppade och dansade, barnen sjöng högt och tydligt ”Emma is sweet as honey, Emma is sweet as honey!”. Alla var med och firade den nya skolan som nu ger 250 barn möjlighet till en utbildning. Stora tårar av lycka rann ner för min kind, det var en av de bästa dagar jag upplevt. Vilken bröllopsgåva!

Så. Än en gång TACK alla ni fina läsare därute: Ni har betytt väldigt mycket för mig, och tack vare er kommer många kvinnor i Etiopien att få stöd och hjälp. Glöm inte att vara fina mot varandra, livet är för kort för något annat, och glöm inte att vi alla kan hjälpa, du, jag, ni, vi alla kan tillsammans göra stor skillnad.

Jag önskar er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Varma kramar från er Emma

Läs även:

EXKLUSIVT! Emmas privata bröllopsbilder.
Exklusivt i CHIC! Emma Zetterbergs miljongarderob.

Emma Zetterbergs CHIC-lön går till ett kvinnoprojekt i Etiopien.

Emma Zetterbergs CHIC-lön går till ett kvinnoprojekt i Etiopien.

Gissa om det blev fest i byn när skolan invigdes!

Gissa om det blev fest i byn när skolan invigdes!


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar